Comitetul de Urgenta al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, luni, interzicerea folosirii sub orice forma a materialelor pirotehnice la meciurile din Liga I, masura luata pentru siguranta spectatorilor, jucatorilor si oficialilor, informeaza site-ul oficial al LPF, conform Mediafax.

Fumigene in peluzaFoto: AGERPRES

"Comitetul de Urgenta al Ligii Profesioniste de Fotbal, intrunit in data de 3 martie 2014, a analizat situatia creata de solicitarea venita din partea clubului FC Steaua Bucuresti, privind organizarea unui spectacol pirotehnic autorizat la jocul cu Dinamo din 1 martie 2014, eveniment pentru care nu s-au mai prezentat aprobarile autoritatilor competente. Drept urmare, Comitetul de Urgenta al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis sa interzica folosirea sub orice forma a materialelor pirotehnice la jocurile din Campionatul National Liga I, masura luata pentru siguranta spectatorilor, jucatorilor, oficialilor si a celorlalti participanti la evenimentul sportiv. Totodata, Liga Profesionista de Fotbal pune in vedere cluburilor gazda sa isi ia toate masurile organizatorice si de securitate necesare pentru a nu permite accesul in arena sportiva a persoanelor care au asupra lor obiectele si materialele prevazute de articolul 10, aliniatul 2, litera b din Legea 4/2008. Decizia produce efecte incepand de astazi, 3 martie 2014, in temeiul articolului 33, aliniatul 1 din statutul Ligii Profesioniste de Fotbal", se arata in comunicatul postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

La meciul dintre Steaua si Dinamo (Liga 1, etapa XXI, scor 1-1), suporterii celor doua echipe au folosit torte si petarde.