Gino Iorgulescu, seful LPF, a adus inca o data in discutie soarta lui Victor Piturca, acesta fiind de parere ca selectionerul trebuie inlocuit. "A ajuns la baraj, nu s-a calificat, trebuie sa dam o sansa altcuiva. Victor Piturca trebuie schimbat", a precizat presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Selectionerul trebuie inlocuit

"Toata lumea spunea ca Piturca trebuie schimbat, eu am spus-o in Comitetul Executiv si-mi mentin parerea, trebuie schimbat. Nu stiu daca gasim un alt antrenor, pentru ca cei indreptatiti sa vina la echipa nationala au contracte pe bani multi si nu stiu daca se pot rezilia. Eu spun ca orice contract trebuie facut la obiectiv. A ajuns la baraj, nu s-a calificat, sa dam sansa altcuiva.

Nu spun ca le stiu pe toate, sau ca am cea mai buna solutie. Vedem ce se intampla la alegerile de pe 5 martie. Eu zic ca a avut sansa, nu s-a calificat. Nu am vorbit cu Cosmin Olaroiu nici nu vreau sa fac aceasta discutie. Daca se va pune problema schimbarii lui Piturca, poate fac aceasta discutie" - Gino Iorgulescu, intr-o conferinta de presa.

Despre preliminariile pentru Euro 2016

"Conteaza forma jucatorilor, selectia, daca e facuta cel mai bine. La prima vedere intr-adevar e o grupa mai usoara decat celelalte. Dar eu am jucat cu Irlanda de Nord, s-a jucat doar la o poarta si n-a vrut sa intre mingea. Conteaza si sansa. Trebuie sa ne concentram sa facem o echipa si sa jucam. In ultima perioada nu jucam la un nivel care sa ne permita sa spunem ca suntem calificati. Finlanda si Irlanda de Nord nu sunt pe stilul nostru, e de ajuns sa te incurce una si pierzi calificarea" - Gino Iorgulescu.

Romania se va duela in preliminariile pentru Euro 2016 cu Grecia, Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda si Insulele Feroe.