In urma tragerilor la sorti care au avut loc duminica la Nisa, Romania a ajuns intr-o grupa accesibila pentru preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal din Franta din 2016. Echipa nationala va intalni Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord si Feroe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupa A

Olanda

Cehia

Turcia

Letonia

Islanda

Kazahstan

Grupa B

Bosnia

Belgia

Israel

Tara Galilor

Cipru

Andorra

Grupa C

Spania

Ucraina

Slovacia

Belarus

Macedonia

Luxemburg

Grupa D

Germania

Irlanda

Polonia

Scotia

Georgia

Gibraltar

Grupa E

Anglia

Elvetia

Slovenia

Estonia

Lituania

San Marino

Grupa F

Grecia

Ungaria

ROMANIA

Finlanda

Irlanda de Nord

Feroe

Grupa G

Rusia

Suedia

Austria

Muntenegru

Moldova

Liechtenstein

Grupa H

Italia

Croatia

Norvegia

Armenia

Azerbaidjan

Malta

Grupa I

Portugalia

Danemarca

Serbia

Bulgaria

Albania

Franta

Lucruri de stiut despre tragerea la sorti (conform Mediafax):

  • Pentru desemnarea urnelor, UEFA a tinut cont de rezultatele înregistrate la Cupa Mondiala din 2010, Campionatul European din 2012 si preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
  • Din considerente de televizare, Anglia, Germania, Italia, Spania si Olanda au facut parte din grupe de cate sase echipe.
  • Chiar daca este calificata din postura de tara organizatoare, reprezentativa Frantei a fost repartizata in grupa de cinci echipe, astfel incat sa dispute meciuri amicale contra formatiilor care "stau" la fiecare etapa.
  • UEFA a stabilit ca Spania nu va putea evolua in aceeasi grupa cu Gibraltar, iar Armenia cu Azerbaidjan, din considerente politice.
  • Primele doua echipe din fiecare grupa se vor califica la turneul final, la fel si formatia cel mai bine clasata pe locul trei, luand in considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 si 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor sustine meciuri de baraj in noiembrie 2015 pentru cele patru locuri ramase.