Fostul international roman Cristian Chivu e constrans sa se retraga din activitatea de jucator de fotbal, din cauza problemelor medicale, relateaza presa italiana, citata de Agerpres. Jurnalistul Massimiliano Nebuloni, de la Sky Italia, a afirmat ca examenele medicale au relevat faptul ca piciorul sau nu se poate recupera astfel incat fundasul lui Inter Milano sa isi continue cariera la un nivel inalt. Chivu fusese supus unei interventii chirurgicale la unul dintre degetele piciorului drept, intr-o clinica din Miami, in luna august.

Cristi ChivuFoto: Inter.it

Potrivit site-ului fcinternews.it, jucatorul de 33 de ani isi va rezilia contractul cu clubul nerazzurro si ar urma sa primeasca un post de conducator in cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in cadrul echipei lui Gica Popescu, daca acesta va castiga alegerile din data de 5 martie.

Agentul jucatorului a confirmat informatiile vehiculate de presa italiana: "Cristian Chivu are probleme medicale si doreste sa-si incheie activitatea de jucator. In zilele urmatoare isi va rezilia contractul cu Inter. Decizia lui cred ca este definitiva, pentru ca sustine ca nu mai poate continua sa joace. Nu este vorba de o negociere pentru a rezilia contractul, pur si simplu se va intampla. In niciun caz nu se pune problema sa mai continue la o echipa din tara. Motivele retragerii sunt problemele medicale si e clar ca nu mai poate sa mai joace nicaieri", a declarat Victor Becali, pentru Mediafax.

Mircea Sandu: "Un final de cariera e un nou inceput. Acum vreo opt ani vedeam in Chivu un viitor presedinte de federatie. Sfatul meu e sa vina aproape de cei care vor conduce federatia. Poate sa coordoneze nationala, e inteligent, vorbeste lejer, degajat engleza, franceza. Il vad pe Cristi Chivu in echipa care va castiga alegerile pentru sefia FRF, alaturi de Gica Popescu. Poate ca in opt ani va candida si el la sefia FRF. Daca vrea sa intre in administratie, in doi ani il vad secretar general, dupa care presedinte. A renuntat cam usor la nationala, dar din cauza accidentarilor isi incheie cariera de fotbalist", a declarat presedintele FRF pentru dolce-sport.ro.

Cristian Chivu, produs al clubului CSM Resita, a mai jucat la Universitatea Craiova, de unde s-a transferat la Ajax Amsterdam (1999-2003), apoi a evoluat la AS Roma (2003-2007), iar din 2007 joaca la Inter Milano, cu care a castigat si Liga Campionilor in 2010.

A adunat 75 de selectii la echipa nationala, pentru care a marcat trei goluri.