Fostul selectioner Anghel Iordanescu a fost numit, in cursul zilei de luni, in sedinta de luni a Comitetului Executiv al FRF, in functia de director tehnic al federatiei, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Mircea Sandu, informeaza Mediafax.

Anghel IordanescuFoto: AGERPRES

"Comitetul Executiv a aprobat, la propunerea mea, numirea domnului Anghel Iordanescu in functia de director tehnic al Federatiei Romane de Fotbal, care va avea atributii, printre altele, de coordonare a procesului de elaborare a strategiei federatiei privind selectia, pregatirea, participarea in competitii. Aici vor fi angrenati antrenorii echipelor nationale, specialisti din directia tehnica, scoala federala de antreori, IEFS, Institutul National de Cercetare si asa mai departe", a declarat Mircea Sandu.

Mircea Sandu a afirmat ca Anghel Iordanescu va propune, pe viitor, numele pentru posturile de selectioner.

"Pe viitor, va fi persoana care va propune nominalizarea tuturor antrenorilor la nivelul echipelor national impreuna cu presedintele care va veni în fata Comitetului Executiv si sper ca odata cu aprobarea strategiei in toamna-iarna, fotbalul romanesc sa intre intr-o noua crestere. Comitetul Executiv de la acea data va aproba sau nu, va dispune sau nu. Vom vedea", a completat Mircea Sandu.

Mircea Sandu a precizat ca Anghel Iordanescu are la dispozitie aproximativ opt luni pentru a elabora o strategie pentru fotbalul romanesc.

"De ce acest lucru? Pentru ca am constatat ca ne-am pierdut pe parcurs identitatea fotbalului romanesc, sigur si prin aparitia multor jucatori si antrenori straini. Cred ca ideea de a concepe in sase-opt luni o strategie noua din punct de vedere tehnico-tactic pentru fotbalul românesc, cu un control adecvat, o supraveghere, mi se pare ceva normal si este practicat peste tot în lumea civilizata. Domnul Iordanescu va avea la dispozitie sase-opt luni sa conceapa aceasta strategie", a explicat Mircea Sandu.

Anghel Iordanescu a pregatit echipa nationala in perioada 1993-1998 si 2002-2004, calificand prima reprezentativa la editiile din 1994 (unde tricolorii au ajuns in sferturile de finala) si 1998 ale Cupei Mondiale si la Euro 1996 si 1998.