Relaxat si zambitor, Jose Mourinho a vorbit despre realitatile fotbalului european. "The Special One" a explicat de ce nu a reusit Steaua sa impresioneze in actuala editie a Ligii Campionilor si care sunt marile favorite la castigarea C1.

Jose MourinhoFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Despre cum evolueaza echipa sa in acest moment

"Jucam ofensiv, dar din pacate nu reusim sa inscriem prea mult. Cu toate acestea, nu voi schimba sub nicio forma tactica. Rezultatele vor veni, e nevoie de rabdare si incredere" - Jose Mourinho.

Despre parcursul slab al Stelei din Champions League

"Steaua a luat patru puncte celor de la Basel (n.r. elvetienii au pierdut patru puncte cu Steaua - dupa doua remize, spre deosebire de Chelsea care a pierdut ambele dispute). Nu poti sa spui ca este o echipa slaba. Uitati-va ca an de an sunt echipe in Champions League care termina faza grupelor cu zero puncte, iar Steaua are deja trei puncte" - Jose Mourinho.

Despre cum ar putea Steaua sa ajunga in "optimile" Champions League

"Romania, la fel precum Portugalia, tara mea natala, nu are putere economica. In aceste conditii, jucatorii de valoare sunt vanduti in campionatele puternice. Chiriches a intarit-o pe Tottenham, in timp ce Steaua a luat bani frumosi pe el" - Jose Mourinho.

Despre favoritele la castigarea Champions League

"Chelsea este o echipa cu jucatori noi si cu un manager nou, nu suntem favoriti la castigarea Champions League. Care sunt favoritii? Dupa parerea mea Bayern Munchen, Barcelona si Real Madrid" - Jose Mourinho.

Despre parcursul lui Chelsea in Liga Campionilor

"Suntem calificati din grupa, acum sa vedem si pe ce loc. Este important pentru noi, pentru ca in mod normal daca ai castigat grupa ar trebui sa ai adversari mai usori in optimi. Cu toate acestea, acolo am putea intalni echipe precum Manchester City sau Borussia Dortmund" - Jose Mourinho.

Despre puterea Premier League

"Toata lumea este invidioasa pe noi, cei care facem parte din ceea ce se numeste Premier League. Este singurul campionat unde nu stii cine va fi campioana, cine va termina pe doi, trei sau patru, sau cine va retrograda. In Italia se stie campioana, in Germania la fel, in Spania exista doar doua echipe" - Jose Mourinho.