​La finalul conferintei de presa de marti (a avut loc la baza de pregatirea a celor de la Chelsea - "Cobham Training Centre"), Jose Mourinho a uimit intreaga asistenta: i-a oferit tricoul sau (inclusiv cu autograf) lui Andreas Wagner, un roman originar din Timisoara...Intra in material pentru a afla povestea lui Andreas, spusa chiar de acesta pentru HotNews.ro.

Andreas WagnerFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

In varsta de 34 de ani, Andreas Wagner l-a cucerit pe Mourinho in timpul conferintei de presa (n.r organizata inainte de partida cu Steaua). Romanul a tradus totul, cuvant cu cuvant, cu toate ca antrenorul lusitan a vorbit foarte mult (evenimentul de presa a durat peste 45 de minute).

Iata povestea translatorului roman care l-a impresionat pe Jose Mourinho:

Cine este Andreas Wagner

"Eu din Romania am plecat de foarte mult timp, imediat dupa Revolutie, in 1990. Am plecat atunci in Germania, iar in Anglia sunt acum de aproape sase ani, de prin 2008. Momentan lucrez la o firma de consultanta in domeniul fotbalului. Traducator de fotbal sunt din 2005, atunci am inceput.

Asigura traducerea atunci cand echipele din Romania joaca cu cele din Anglia sau Germania" - Andreas Wagner, pentru HotNews.ro.

"Asigur traducerea atunci cand joaca echipele englezesti sau nemtesti cu cele din Romania. Atunci cand Chelsea, Arsenal sau Tottenham joaca, eu sunt cel care traduce".

Despre trecutul de roman

"Mai am rude in tara, eu de fel sunt din Timisoara. Accentul meu este o combinatie intre banatean, german si englezesc. Ce iese, auziti si dumneavoastra. Am matusi, unchi si verisori in Timisoara, iar parintii mei locuiesc in Germania".

"Nu ii este dor de tara"

"In Romania am fost ultima data in anul 2001. Germania si Anglia m-au adoptat, ele sunt acum "casa mea". Nu pot sa zic ca am dor de Romania, dar vreau sa mai vin in Romania. Am o prietena care e nemtoaica, iar in concedii mergem acolo de obicei.

In urmatorul an, vreau sa ajung in tara...cel putin asa mi-am propus. Vreau sa vad cum s-au schimbat Timisoara si Bucurestiul, nu am mai fost de cand eram copil..."

Cum sunt vazuti romanii in Anglia

"Romanii in general, din pacate, nu sunt vazuti prea bine. Mai ales acum dupa deschiderea cu Uniunea Europeana, le este frica de romani ca le iau locul de munca. Nu este insa asa, este o aberatie, locurile de munca le sunt luate de polonezi" - Andreas Wagner.

Fotbalul romanesc, privit prin ochii englezilor

"Fotbalul romanesc nu este vazut rau, poate mai putin dupa ce Steaua nu a reusit un parcurs prea bun. Sa nu uitam insa ca CFR-ul a castigat pe "Old Trafford", o performanta deosebita. Englezii se lauda ca au cel mai bun campionat, si probabil ca asa si este. Din acest motiv, ei nu se uita la alte campionate...poate acum se uita in Germania, pentru ca Bundesliga a crescut foarte mult in ultima perioada. Englezii au insa respect pentru fotbalul romanesc, cel putin asa cred".

Despre prima intalnire cu Jose Mourinho

"Pe Mourinho l-am intalnit in 2007, in primul sau mandat la Chelsea. A jucat atunci impotriva celor de la Werder Bremen. Nu a fost tocmai simpatic, a fost arogant, dar nu cu mine. Are mereu o problema cu presa. Imi este insa simpatic, azi a fost chiar ok" - Andreas Wagner pentru HotNews.ro.

Pe numele sau intreg José Mário dos Santos Félix Mourinho, "The Special One" a facut pasul catre meseria de antrenor tocmai din postura de translator. I-a obtinut respectul si prietenia lui Sir Bobby Robson (fost mare antrenor britanic - pe atunci pregatea pe FC Barcelona), iar acesta l-a ajutat sa descopere tainele meseriei de antrenor.