Neconvocat de Victor Piturca pentru ultimele partide din preliminariile CM de fotbal din 2014, Adrian Mutu l-a criticat puternic pe selectioner, despre care a spus ca are metode de pregatire primitive. "Daca incepem o sedinta video inainte de meci cu Ungaria, incepe cu faptul ca Ungaria are 2 milioane de locuitori si 700.000 de metri patrati. Dupa aia e liniste totala o ora si jumatate cat dureaza un meci", a declarat Mutu.

Adrian MutuFoto: Hotnews

Despre metodele lui Victor Piturca

''Piturca e primitiv in tot ceea ce insemna pregatire. E foarte bun selectioner, recunosc. Dar au trecut anii peste el. Daca incepem o sedinta video înainte de meci cu Ungaria cu faptul ca Ungaria are 2 milioane de locuitori si 700.000 de metri patrati . Asta e pregatire? E din anii ’50-’60. Asa incepea o sedinta video, da. O spun eu, daca nu ma credeti pe mine sa ii intrebati pe ceilailti daca au curaj sa spuna. Pai câteodata ne uitam la aceleasi meciuri de mai multe ori. Meciurile adversarelor noastre. Iar sedintele dureaza patru ore. Cand jucam cu Andorra, ne spune ca e o echipa foarte buna si sa nu o subestimam. Iar daca jucam cu Olanda atunci ne spune ca e o echipa foarte, foarte buna. Deci toate sunt foarte, foarte bune. si dupa aia e liniste totala o ora si jumatate cât dureaza un meci" - Adrian Mutu la Digisport.

Atmosfera dictatoriala

''Sa nu il joci pe Maxim in Grecia cand e in forma si toata Germania vorbeste de el... Maxim putea sa il puna in valoare pe Marica. Pai Marica in dubla asta a fost absent pentru ca nu a avut o minge. Piturca are un ochi foarte bun la jucatori, dar nu poate sa ii motiveze. Ii motiveaza intr-un sens negativ. Intretine o atmosfera dictatoriala, asa. Le ia laptopurile, telefoanele la baieti. Suntem in 2013, unii mai au familii, nu poti sa faci asa ceva, nu suntem in comunism. Daca eu nu spun adevarul vad ca nu il spune nimeni. Vorbesc eu si o sa imi sara toata lumea in cap, dar pe mine nu ma intereseaza. Eu spun ceea ce gandesc si am constiinta impacata'' - Adrian Mutu.

Despre viitorul echipei nationale

''Eu nu mai sunt viitorul echipei nationale la 35 de ani. Dar cat timp e Victor Piturca pentru mine este inchis (n.r. – la echipa nationala). Dar daca vine un alt antrenor poate mai am si eu loc de un meci de retragere. Eu nu zic sa isi dea demisia Piturca si vin eu sa fac la nationala la 35 de ani... sa fim seriosi. Dar o zic pentru binele echipei nationale" - Adrian Mutu.

Mutu, un "prost" la fel ca si ceilalti

''Am trat meciul ca orice roman, cu dorinta de a intoarce acel 1-3 de la Atena si cu nervii care au venit dupa aia. Mai ales ca eu sunt implicat pe de o parte in lucrul asta. Am simtit ca am vrut sa fiu acolo (n.r. – la nationala) dar nu am fost lasat. Nu vreau sa spun ca eu trebuia sa fiu in primul unsprezece, dar puteam sa fiu in lot. Pentru ca nationala avea nevoie si de rezerve cu experienta. Piturca a zis dupa meciul cu Grecia ca nu avem jucatori de valoare pe banca de rezerve. Pai i-a omorat pe toti de pe banca de rezerve. Si a zis ca a adus si el oamenii pe care i-a avut. Pai atunci printre toti prostii aia nu putea sa fie si Adi Mutu un alt prost?'' - Adrian Mutu, Digisport.

Totul trebuie luat de la zero

''Acum ar trebui sa incepem de la zero. Fara Mutu, fara Piturca, totul de la zero si sa crestem. Avem atatia antrenori buni, Olaroiu, Reghecampf, Contra, Petrescu si asa mai departe. Si cu jucatori noi sa incepem sa construim. Altfel ce facem? Nu era important sa fiu eu pe teren cu Grecia. Nu e vorba numai de mine, ci si de Stefan Radu, de Radoi, de Sapunaru, de Sanmartean si chiar Chivu. Ei trebuiau convinsi sa ajute Romania sa se califice la acest Campionat Mondial. Eu cred ca Piturca a pus orgoliul sau mai presus de interesul sportiv al Romaniei. Aici nu e un razboi intre mine si Piturca, vorbesc in calitate de jucator care a facut parte din echipa nationala'' - Adrian Mutu.