Echipa nationala de fotbal a Romaniei va juca marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti, meciul retur din barajul de calificare la Campionatul Mondial de la Rio din 2014. Romania nu a mai ajuns intr-o astfel de competitie de 16 ani.

Selectionata Romaniei disputa al doilea baraj de calificare la Cupa Mondiala din istorie, dupa ce a ocupat locul al doilea in clasamentul grupei D a preliminariilor, dupa Olanda.

Antrenorul nationalei, Victor Piturca i-a incurajat pe tricolori intr-o conferinta de presa inaintea meciului:

"Corpul are resurse nebanuite, asta le spun si baietilor! Au in fata o sansa uriasa, nu exista o motivatie mai mare decat posibilitatea de a juca la un Mondial!", a spus Piturca.

In 2001, Romania cu Gheorghe Hagi selectioner a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud, dupa ce a pierdut barajul cu selectionata Sloveniei, 1-2 in deplasare, si 1-1 pe teren propriu. In cazul in care Romania ar reusi sa se califice la Cupa Mondiala din Brazilia ar fi pentru a 8-a oara in istorie, scrie Mediafax.

Nationala tarii noastre a participat la primele trei "mondiale", in 1930, 1934 si 1938, apoi a fost nevoie sa treaca 32 de ani, pana in 1970, pentru o noua calificare, in Mexic. Dupa o alta perioada de 20 de ani, Romania reusea gratie "generatiei de aur" participarea la trei editii consecutive ale turneului final, in 1990, 1994 si 1998. Cea mai buna clasare a echipei Romaniei la un turneu final al Cupei Mondiale a fost la editia din 1994, din Statele Unite ale Americii, cand a ajuns pana in sferturile de finala ale competitiei.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014.

Trafic restrictionat pentru meciul Romania- Grecia

Brigada Rutiera a Capitalei a anuntat ca traficul rutier va fi restrictionat incepand cu ora 15:00 pe:

- strada Maior Coravu, intre Soseaua Mihai Bravu si intrarea in Arena Nationala, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson

- strada Vatra Luminoasa, intre Soseaua Mihai Bravu si strada Pierre de Coubertin, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson, cu exceptia RATB, care va fi deviat incepand cu orele 18.00. Mijloacele RATB vor intoarce la Depoul Vatra Luminoasa

- strada Pierre de Coubertin, intre strada Vatra Luminoasa si rondul de la intrarea in Arena Nationala, precum si strazile care intersecteaza si acced in acest tronson.

Exceptie de la restrictiile rutiere fac autovehiculele destinate situatiilor de urgenta, precum si transportul RATB.

Accesul auto in incinta Arenei Nationale se va face prin intrarile dinspre bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu si strada Sergent Vasile Serbanica.

Rute ocolitoare:

- sos. Mihai Bravu - sos. Iancului - sos. Pantelimon;

- bd. Unirii - bd. Basarabia - bd. Chisinau - sos. Pantelimon.