Presa elena a notat, vineri seara, dupa meciul castigat de Grecia in fata Romaniei, scor 3-1, ca defensiva a fost "calcaiul lui Ahile" al echipei pregatite de Victor Piturca, un "adversar inferior", si ca grecii sunt favoriti absoluti la calificare, scrie Mediafax.

"Nimeni nu banuia ca se vor inscrie atatea goluri, inceputul de meci a fost nebun. Defensiva Romaniei s-a deschis ca un svaiter elvetian. Defensiva Romaniei a fost calcaiul lui Achile al echipei lui Piturca. Grecia a marcat de trei ori, ceea ce nu reusise nici cu Liechtenstein", a scris publicatia Contra.

Sentragoal a titrat: "Brazilia, venim !". "Grecia aproape si-a adjudecat biletele pentru Mondiale. Mitroglou si-a pus stampila pe victorie".

Ziarul Sport a titrat: "Grecia in deliRio !". "Ne facem bagajele pentru Rio! MVP-ul meciului, Mitroglou. Dupa acest 3-1, Grecia este cu un pas la turneul final si asteapta returul pentru a pune viza pe

pasapoarte", a mentionat sursa citata.

"Ce Romania ? Rio Mania!", a scris cotidianul Gazzetta. "Grecia a invins Romania cu 3-1, ratand chiar sansa unui scor mai mare. Mitroglou, criminal in serie. Golurile lui au pavat calea Greciei spre Brazilia. Inainte de meci, ar fi fost bun si un 1-0, acest 3-1 e ideal, desi mai puteam inscrie in fata unui adversar inferior".

"Impachetam pentru Rio ! Grecia a fost net superioara Romaniei si putea inscrie cel putin de patru ori", a comentat si Nova Sports.

"Tara Cafelei e din ce in ce mai aproape pentru Grecia. Romania a egalat prin Stancu, dar n-a reusit sa mai puna mari probleme. Se vede Brazilia!", a notat Sport Day.

"Grecia, favorita absoluta la calificare. A fost mult mai buna decat Romania, care marti va avea o misiune dificila. Echipa noastra merita sa mearga la Mondiale", a scris si Metrosport.

"Calificarea e palpabila ! Grecia a facut un pas mare si acum totul este in mana sa. Au demonstrat ca sunt superiori si poate obtine la Bucuresti un rezultat favorabil", a subliniat ziarul Ta Nea.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014. Pentru Romania a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au inscris Mitroglou '14, '66 si Salpingidis '20.

Meciul retur va avea loc, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti.