Marian Iancu, fostul finantator al formatiei Poli Timisoara, a precizat, vineri, ca Gino Iorgulescu va fi obligat sa-si dea demisia din fruntea LPF (post pe care l-a castigat dupa alegerile de joi), dupa ce este implicat intr-un dosar in care este acuzat de evaziune fiscala. "Dumitru Dragomir va reveni in fruntea Ligii", a precizat Iancu.

Marian IancuFoto: AGERPRES

Despre dosarul in care este implicat Gino Iorgulescu

"Dintr-o data un dosar plin de praf capata inertie, asa cum trebuia sa capete. Din punctul meu de vedere cei inculpati nu au cum sa scape, sper sa fie cat mai usoara pedeapsa, nu le doresc raul, dar cunosc bine dosarul si e greu ca cineva sa se strecoare printre randurile lui. Cunosc flagrantul, e aproape un flagrant. si daca Iacov a sarit de la inculpati la martori cineva trebuie sa raspunda. Si mai sunt doi, dintre care unul e Iorgulescu, cel care a primit banii. Celalalalt e un director, care nu stiu in ce masura va fi prins in dosar" - Marian Iancu, la Sport.ro.

Cum s-ar fi petrecut evaziunea fiscala

"Timisoara e parte vatamata in plangerea asta alaturi de ANAF. Au lucrat cu stangacie in interesul lor de a frauda bugetul statului si pe Poli Timisora indirect. E vorba de facturi de transfer, pe care noi le-am platit. Ne-au cerut in prima faza sa platim in Cipru si am refuzat asta. Le-am dat dispozitie sa platim in România, pentru ca noi nu platim in offshore-uri. Si ei ne-au dat o donare de plata in baza facturilor catre o asociatie, din cate stiu eu condusa la acea vreme de catre domnul Iorgulescu. Am platit, ulterior, la rambursarea de TVA, cand a venit ANAF in control, a mers incrucisat asa cum este obligatia legala, sa verifice si la FC National modul cum au fost ele raportate in contabilitate si ce s-a intamplat cu TVA-ul incasat, daca a fost platit. S-a dovedit ca ei nu au in contabilitate facturile, s-a dovedit ca sumele nu au fost înregistrate si ca au fost platite la ordinul lui FC National in asociatia domnului Iorgulescu. Sunt venituri asa cum DIICOT ramane sa le stabileasca de acum incolo. Din nefericire, asta e adevarul" - Marian Iancu.

Gino Iorgulescu isi va da demisia, va reveni Dumitru Dragomir

"Mandatul lui Iorgulescu va fi mic, va fi tot Dragomir presedinte. Vor fi din nou alegeri, isi va da si demisia daca dosarul acesta merge mai departe. Si eu cred ca merge pentru ca lucuruile sunt clare acolo. E imposibil sa dureze mult mandatul lui Iorgulescu la liga. Va fi obigat sa-si dea demsia pentru a nu atrage si imaginea domnului Ponta în ceea ce înseama Liga Profesionista de Fotbal, fotbalul sub semnul de întrebare, fotbalul pe care îl avem astazi la dispozitie. Domnul Ponta îsi va retrage ambasadele, iar Iorgulescu singur nu va putea sa sustina singur programul pe care l-a promis", a completat Marian Iancu.

Gino Iorgulescu a fost ales, joi, in fruntea LPF: l-a invins pe Dumitru Dragomir (11-7 a fost scorul voturilor primite).