Gino Iorgulescu, noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este anchetat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala, informeaza B1Tv. Dosarul a fost demarat in 2006, de pe vremea cand Iorgulescu era presedinte al formatiei FC National.

Gino IorgulescuFoto: AGERPRES

Ancheta a fost derulata de ANAF, dupa mai multe controale efectuate la fosta echipa din Liga 1, FC National. Iorgulescu este acuzat ca nu a platit taxele catre stat pentru mai multe transferuri de jucatori.

Tot in acelasi dosar cu Iorgulescu mai sunt audiati Constantin Iacov, fost presedinte la FC National si fost candidat la sefia FRF, in anul 2009, si Florin Ciobanu.

In iunie 2006, ANAF informa ca fostul presedinte al gruparii bancare Gino Iorgulescu, presedintele de atunci al Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, dar si presedintele Asociatiei FC National 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si Jon McKain la Poli Timisoara si ca, in acest caz, a facut o plangere penala.

"Cei trei sunt acuzati de savarsirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor; omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; retinerea si nevarsarea, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere de sursa; nevirarea la bugetul asigurarilor sociale de stat a contributiei de asigurari sociale, retinuta de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurarilor pentru somaj a contributiei la fondul de somaj", a precizat ANAF, conform Mediafax.

Potrivit rezultatelor anchetei desfasurate de ANAF, Asociatia Pro National, al carei presedinte este Gino Iorgulescu, a incasat integral banii rezultati din transferul celor cinci fotbalisti la Poli Timisoara, suma totala ridicandu-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virata ulterior societatii Baroque Trading Ltd, din Cipru.

Conform B1Tv, noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este acuzat de evaziune fiscala, urmarirea penala pe numele sau fiind deja inceputa - procurorii se pregatesc sa trimita dosarul in instanta.

Gino Iorgulescu a fost ales, joi, in fruntea LPF: l-a invins pe Dumitru Dragomir (11-7 a fost scorul voturilor primite de Gino). "Am fost batut si de valoarea lui, dar si de valoarea politica. S-au implicat multi oameni la aceasta victorie. Au fost mai tari ca mine, ii doresc succes domnului Iorgulescu, sa fie sanatos si sa tina Liga asa cum am tinut-o eu din punct de vedere financiar", a declarat Dragomir imediat dupa ce a fost invins.