Premierul Victor Ponta a apreciat ca Romania are sansa a doua in dubla mansa pe care o va disputa cu Grecia pentru calificarea la campionatul mondial de fotbal din Brazilia, dar crede ca ne putem califica.

"Eu cred ca Romania are sansa a doua, dar se poate califica. Am admirat intotdeauna la greci incapatanarea si increderea pe care o au in ei, mi-ar placea sa o vad si la noi (...) Daca maine seara si marti romanii vor fi mai curajosi, mai increzatori cred ca putem" sa ne calificam, a spus Ponta, invitat la Romania TV, televiziunea care va si transmite meciul de fotbal de vineri seara.

Seful guvernului a felicitat Romania TV pentru faptul ca a castigat dreptul de transmisie - "Ma bucur pentru Romania Tv, ma bucur ca ati fost desteti. Ati dat lovitura secolului" - dar s-a declarat nemultumit ca televiziunea publica nu a putut face acest lucru, "din cauza unui membru PDL in consiliul de administratie al TVR, doamna Mezesan".

"Foarte bine, o sa ne uitam pe Romania TV", a comentat acesta.

In ceea ce priveste alegerile de Liga Profesionista de Fotbal, Victor Ponta a afirmat ca nu vrea ca Mitica Dragomir, care a pierdut alegerile in fata lui Gino Iorgulescu, sa fie suparat pe el, "dar era timpul unei schimbari, sincer".

"Am vazut ca a zis ca m-am implicat, nu m-am implicat dar nici nu mi-am ascuns dorinta de schimbare, oamenii care stau prea mult in functii ... vedeti ce se intampla", a argumentat el, intr-o referire voalata la Traian Basescu.