Ultimele sperante ale Stelei pentru o eventuala calificare in primavara cupelor europene se leaga de partida cu FC Basel, din deplasare. Cu un singur punct acumulat in Grupa E, campioana Romaniei este obligata sa faca un meci mare pe "St. Jakobs Park". Meciul FC Basel vs Steaua se va disputa de la ora 21:45, urmand sa fie in direct pe Digisport 1 si Dolcesport 1 si LiveText pe HotNews.ro.

Laurentiu ReghecampfFoto: HotNews / DP

Laurentiu Reghecampf: "Elvetienii sunt favoriti"

"Este un meci important pentru noi, un meci pe care ne dorim sa-l castigam, pentru noi fiind ultima sansa de a mai putea accede in primavara europeana. Intalnim o echipa foarte buna, impotriva careia am avut foarte multe probleme, speram sa facem un meci mult mai bun si sa nu mai facem greseli ca la Bucuresti. Trebuie sa recunoastem ca Basel este favorita pentru acest meci. Este o echipa puternica, joaca acasa, deci ne va fi foarte greu. Nu va fi o tragedie daca nu ne vom califica in primavara europeana. Jucatorii au facut enorm pentru fotbalul românesc"- Laurentiu Reghecampf.

"Este un joc decisiv, avem nevoie de o victorie pentru sanse in primavara europeana. Speram sa facem un joc mult mai bun ca la Bucuresti. Basel este o echipa puternica, bine organizata, solida si trebuie sa ne autodepasim pentru a obtine ce ne dorim" - Ciprian Tatarusanu.

"Cu siguranta ca trebuie sa jucam mai bine decat am facut-o la Bucuresti. Vrem sa castigam si sa avem sanse de a merge in primavara europeana. O remiza nu este buna pentru nicio echipa" - Murat Yakin, antrenor FC Basel.

Echipe probabile:

FC Basel: Sommer - Ajeti, Ivanov, Schar, Voser - F. Frei, Serey Die, Diaz - Stocker, Streller (cpt), Salah.

Steaua: Tatarusanu - Latovlevici, Gardos, Szukala, Georgievski - Filip, Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tanase - Piovaccari.

Meciurile zilei:

FC Basel - Steaua

Chelsea - Schalke

Clasament:

1 Chelsea 6 puncte (8-2)

2 Schalke 6 (4-3)

3 FC Basel 4 (3-3)

4 Steaua 1 (1-8).

FC Basel vs Steaua in Champions League:

Goluri marcate: 3-1

Ocazii de gol: 15-21

Cornere: 12-13

Off-side: 4-10

Faulturi comise: 48-48

Cartonase galbene: 4-5

Cartonase rosii: 0-0.

Ultimele partide:

FC Aarau - FC Basel 1-1

(Hallenius 50; Streller 90+3)

Corona - Steaua 1-1

(Szukała autogol 15; Stanciu 70 pen).