​Comitetul de Urgenta al FRF a hotarat, marti, sa amane etapa din Liga 1 care urma sa se desfasoare inainte de barajul cu Grecia (preliminarii CM de fotbal). "Nu am loc de intors, e de interes national. Daca nu se califica la Mondial, Piturca trebuie sa plece. Daca nici acum, cand are toate conditiile, atunci cand?", a declarat Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Avem o mare problema, pentru ca domnul Piturca a cerut deja amanarea etapei de dinaintea meciului cu Grecia. Iar asta ne pune in mare incurcatura. Dar daca ne calificam la Mondiale imposibilul devine posibil, pentru ca atunci toate echipele din Romania admit si sunt de acord cu amanarea" - Dumitru Dragomir, conform Mediafax.

"Nu am loc de intors, e interes national. Comitetul de Urgenta a hotarat amanare. Asa ca se amana si aceasta etapa. Noi puteam sa ne opunem si nu avea nimeni ce sa ne faca. Federatia nu putea sa ne oblige, mai ales restantele sunt naucitoare. Dar intelegem interesul echipei nationale, noi incercam sa intelegem pe toata lumea" - Dumitru Dragomir.

"Daca nu ne calificam, atunci vom avea o vara cu fotbal. Ne ducem in vara cu meciurile, nu mai incepem cu decembrie sau altceva, ca altfel e nenorocire. (Daca ne calificam - n.r.) ar trebui sa jucam si in ianuarie, pentru ca trebuie sa terminam campionatul pe 3 mai. E aproape imposibil. Daca nu jucam toata iarna e aproape imposibil sa terminam campionatul" - Dumitru Dragomir.

Despre Victor Piturca

"Ce mare performanta a facut? Sa ajungi la baraj nu inseamna nimic. Acum, ca a picat cu Grecia, a prins glas? Daca nu se califica la Mondial, trebuie sa plece. Dar la ce contract are, probabil ca va fi greu sa se intample asta. Daca nici acum, cand are toate conditiile, nu se califica, atunci cand? Jucam returul acasa, avem doua echipe in Europa, suporterii vor umple stadionul…" - Dumitru Dragomir la Fanatik.

Romania se va duela cu Grecia in barajul de calificare la Mondialul de fotbal din 2014. Turul se va juca pe 15 noiembrie (la Atena), iar returul pe 19 noiembrie (pe Arena Nationala).