Atacantul formatiei Bayer Leverkusen, Stefan Kiessling, a marcat al doilea gol "fantoma" din istoria Bundesligii, mingea intrand in poarta prin exterior, printr-o mica gaura din plasa, la meciul cu Hoffenheim, scor 2-1, relateaza Mediafax.

Gol fantoma in BundesligaFoto: Captura YouTube

La 23 aprilie 1994, fundasul echipei Bayern Munchen Thomas Helmer a fost creditat cu un "gol fantoma" la meciul cu formatia FC Nurnberg. Arbitrul a validat golul oferind victoria formatiei Bayern, scor 2-1. Dupa o plangere depusa de FC Nurnberg, federatia a reprogramat meciul, iar Bayern s-a impus, scor 5-0.

"Cred ca vom revedea imaginile. Nu se poate ca pentru Bayern sa se rejoace un meci, iar pentru Hoffenheim nu", a declarat antrenorul Markus Gisdol, lasand sa se inteleaga ca gruparea va depune o plangere la federatie.

"Am crezut mai intai ca mingea nu a intrat in poarta, dar apoi toata lumea a venit la mine. Ce trebuia sa fac? Sincer, nu prea imi dau seama ce s-a intamplat", a declarat Kiessling pentru postul Sky.

Arbitrul meciului, Felix Brych, a afirmat ca desi a avut indoieli, reactia jucatorilor a fost clara: "Am discutat cu Kiessling. Dar nimeni, nici macar el, nu a spus ca nu a fost gol. Mingea era in poarta, iar pentru toti cei prezenti a fost un gol regulamentar", a declarat Brych.

Imaginile televizate au aratat ca arbitrul asistent nu a mentionat vreo problema in timpul inspectarii portilor inainte de meci.

UPDATE Golul Clubul Hoffenheim a depus un memoriu la federatia germana, dupa golul "fantoma" al lui Kiessling, a anuntat Federatia Germana de Fotbal (DFB), precizand ca este in contact cu FIFA in ceea ce priveste acest caz.

DFB a precizat ca va asculta zilele urmatoare variantele arbitrului Felix Brych, celor doua cluburi si Comisiei de Control.