Romania se afla la doar doua meciuri distanta de o posibila calificare la Mondialul de fotbal din 2014. "Avem sanse cu fiecare echipa (n.r. Croatia, Portugalia, Ucraina sau Grecia). Putem da lovitura. Trebuie sa fim pragmatici, nu ma intereseaza spectacolul", a precizat Victor Piturca facand referire la cele doua partide din barajul de calificare.

Victor Piturca il imbratiseaza pe Ciprian Marica la finalul meciului cu EstoniaFoto: HotNews / DP

"Avem sanse cu fiecare echipa, niciuna dintre ele nu este Olanda. M-am uitat in aceasta dimineata (n.r. miercuri) peste adversare. Trebuie sa muncim mult si putem da lovitura. O sa fim pragmatici in aceste doua meciuri, nu ma intereseaza spectacolul. Si Brazilia la Cupa Confederatiilor a fost mai precauta. Si daca ne calificam tot se va spune ca am avut noroc sau ceva.

Portugalia este cea mai periculoasa, apoi Grecia, chiar daca lumea spune ca e cel mai usor adversar. Au mare experienta. Croatia si ea cu experienta, cu un recul. Ucraina este buna in ofensiva, a progresat. Insa cam asta e clasamentul, Portugalia, Grecia, Croatia, Ucraina", a declarat Victor Piturca la RadioGsp.

Echipe calificate la baraj:

Croatia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Suedia, Franta, Romania, Islanda.

Capi de serie:

Croatia (locul 10 in clasamentul FIFA), Portugalia (locul 11), Grecia (locul 12) si Ucraina (locul 26) - Romania va intalni una din aceste echipe in baraj.

Urna a doua:

Suedia, Franta, Romania si Islanda.

Meciurile din baraj se vor disputa pe 15 si 19 noiembrie. Romania nu este cap de serie. Tragerea la sorti va avea loc pe 21 octombrie.