Mircea Lucescu a vorbit despre adversarii pe care Romania ii poate intalni in barajul de calificare la Mondialul de fotbal din 2014. "N-as recomanda Ucraina in acest moment. Cred ca echipa Greciei ar fi cel mai bun adversar pentru noi", a precizat tehnicianul celor de la Sahtior Donetk.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Ucraina este o echipa puternica in momentul de fata. N-as recomanda deloc Ucraina acum. Croatia este sub nivelul Ucrainei. Nu prea au jucatori din afara, se bazeaza mult pe fotbalistii din campionatul intern. Cred ca adversarul cel mai bun pentru noi ar fi Grecia. Nu cunosc potentialul Portugaliei, dar ei au un jucator care poate face oricand diferenta - Cristiano Ronaldo", a declarat Mircea Lucescu.

Despre Adrian Mutu

"Jucatorii nostri nu evolueaza saptamana de saptamana si este greu sa formezi o echipa puternica. Nu stiu in ce forma se afla Mutu, sa-l aducem doar asa ca sa speriem echipa adversa? Nu-i contesta nimeni calitatile lui Mutu si ce a facut de-a lungul timpului, dar in ultimii ani nu prea l-am mai vazut. Antrenorul va decide", a completat Mircea Lucescu, citat de Digisport.

Echipe calificate la baraj:

Croatia, Portugalia, Grecia, Ucraina, Suedia, Franta, Romania, Islanda.

Capi de serie:

Croatia (locul 10 in clasamentul FIFA), Portugalia (locul 11), Grecia (locul 12) si Ucraina (locul 26) - Romania va intalni una din aceste echipe in baraj.

Urna a doua:

Suedia, Franta, Romania si Islanda.

Meciurile din baraj se vor disputa pe 15 si 19 noiembrie. Romania (nu este cap de serie) va juca primul meci pe propriul teren. Tragerea la sorti va avea loc pe 21 octombrie.