UPDATE Tehnicianul Flavius Stoican a fost numit, duminica, in functia de antrenor principal al echipei Dinamo, in locul lui Gheorghe Multescu, al carui contract a fost reziliat pe cale amiabila, informeaza site-ul oficial al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Flavius StoicanFoto: Agerpres

"Astazi, la Rin Grand Hotel, a avut loc o sedinta la care au participat conducerea clubului FC Dinamo Bucuresti, antrenorul Gheorghe Multescu si finantatorul echipei din Stefan cel Mare, Ionut Negoita. In urma discutiilor purtate, FC Dinamo Bucuresti si antrenorul Gheorghe Multescu (61 de ani) au convenit rezilierea pe cale amiabila a contractului de munca al tehnicianului. Argumentul principal al despartirii dintre cele doua parti a fost reprezentat de necesitatea unui soc la echipa, in conditiile in care FC Dinamo Bucuresti a inregistrat un inceput de campionat modest sub indrumarea echipei tehnice conduse de Gheorghe Multescu. FC Dinamo Bucuresti ii multumeste lui Gheorghe Multescu pentru implicarea si munca depusa in perioada in care s-a aflat pe banca tehnica a echipei de fotbal si ii doreste succes in activitatile viitoare", se arata in comunicat postat de FC Dinamo, potrivit Mediafax.

Totodata, FC Dinamo anunta ca noul antrenor este Flavius Stoican, in varsta de 37 de ani, care a pregatit echipa Dinamo II, aflata pe primul loc in liga a treia.

Stoican a evoluat la Dinamo in doua perioade, 2002-2003 si 2007-2008. De asemenea, in perioada 2003-2007 a jucat la Sahtior Donetk sub conducerea lui Mircea Lucescu. In cariera sa ca fotbalist, Flavius Stoican a mai jucat la Drobeta Turnu Severin, Universitatea Craiova si Metalist Harkov. Ca tehnician a debutat in 2010 la CSM Resita si apoi la Dinamo II Bucuresti, Chindia Targoviste, CS Mioveni si, din iulie 2013, din nou la Dinamo II Bucuresti.

Tehnicianul Gheorghe Multescu declarase, duminica, pentru Mediafax, ca si-a reziliat contractul cu echipa Dinamo Bucuresti, dupa remiza din meciul cu Petrolul Ploiesti, scor 1-1, in etapa a VIII-a a Ligii I.

Multescu a preluat formatia din Soseaua Stefan cel Mare la 5 iunie si a inregistrat in acest sezon doua victorii, trei remize si trei infrangeri, echipa fiind pe locul zece in clasament dupa disputarea a opt etape din Liga I.

Gheorghe Multescu l-a inlocuit la Dinamo pe Cornel Talnar, demis la finalul sezonului trecut.