Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a declarat, marti seara, dupa infrangerea din meciul cu Turcia, scor 0-2, ca isi imputa faptul ca a introdus pe teren jucatori care nu au evoluat in acest debut de sezon, facand referire la Ciprian Marica si Gabriel Torje.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Am pierdut cea de-a doua batalie. Baietii stiau ca intalnim o echipa extrem de motivata si nu si-au revenit complet fizic si psihic. Multele greseli nefortate ne-au facut sa pierdem acest joc. Chiriches a gresit la primul gol, Burak nu avea voie sa dea de acolo. Am avut si noi perioade bune, dar fotbalul se joaca pe goluri. Daca nu inscrii, nu poti obtine puncte. Am gresit si eu ca am bagat in teren jucatori care nu au evoluat. Am observat imediat ca Marica nu este la forma fizica de la meciul cu Ungaria. Avea anumite sarcini de care nu se putea achita. Torje a pierdut niste mingi singur. S-a pozitionat gresit la centrarea lui Erkin si singur in careu a gresit finalizarea", a spus Piturca citat de Mediafax.

Victor Piturca considera ca Romania are sansa a treia de a ajunge la baraj: "Suntem la mana rezultatelor. Acum patru zile eram favoriti la baraj, dar acum avem sansa a treia. Cu toate acestea se poate intampla orice. De sperat mai speram. Pentru ambele echipe este foarte greu sa castige etapa viitoare, Turcia in Estonia si Ungaria in Olanda. Sunt suparat pentru ca suntem la mana celorlalte rezultate. Dar nici sansa nu a fost de partea noastra. Am avut doua bare, penalti, pentru ca din zece arbitri opt dadeau lovitura de pedeapsa, iar in minutul 93 Goian a ratat singur, singurel din 7 metri".

Selectionerul Romaniei l-a laudat pe Bogdan Stancu si crede ca absenta lui Alexandru Borceanu a fost importanta:

"Stancu a avut o evolutie buna astazi, s-a luptat chiar daca nu a avut realizari. Lipsa lui Borceanu a fost destul de importanta. Ambii mijlocasi centrali nu au jucat la patrametri optimi. Nu am nimic cu imaginatia si cu devierile cu calcaiul facute de Maxim, dar sa fie in scop tactic si mingea sa ajunga la jucatorii nostri".

Romania si-a diminuat considerabil sansele de a prinde barajul de calificare pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, dupa ce a pierdut, marti seara, cu scorul 2-0, partida cu Turcia, de pe Arena Nationala.