Fostul international brazilian Romario a declarat pe Twitter ca Lionel Messi este atins de o forma de autism care ar explica in parte performantele sale exceptionale de pe teren, determinandu-l pe tatal vedetei lui Barca sa anunte ca ia in calcul o actiune in justitie, scrie AFP.

"Stiati ca Messi este atins de sindromul Asperger? Este o forma usoara de autism care induce darul de a te concentra mai bine decat altii", a afirmat Romario, intr-un tweet publicat duminica.

"Dupa tatal lui Messi, fiul sau nu este autist. Nu sunt medic pentru a dezbate aceasta informatie (...) Tatal lui Messi zice ca ma va da in judecata pentru asta. In regula, sa o o faca", a declarat luni fostul jucator de fotbal, in prezent deputat.

Atat pe Twitter cat si in Parlament, Romario, a carui fiica de 8 ani sufera de sindromul Down, evoca in mod regulat chestiuni stiintifice si medicale legate de persoanele cu handicap.

"(Isaac) Newton si (Albert) Einstein erau si ei autisti, intr-o anumita masura. Sper ca, la fel ca ei, Messi sa se depaseasca in fiecare zi si sa continue sa ne ofere acest frumos fotbal", adaugase Romario, pe Twitter, tot duminica.