Rafael Nadal (Spania) nu i-a dat nicio sansa lui Novak Djokovic (Serbia) in finala turneului de la US Open castigand in patru seturi cu 6-2; 3-6; 6-4 si 6-1. Rafa a dovedit inca o data ca traverseaza o perioada fenomenala si a aratat si in aceasta seara o mare dorinta de a castiga. Nole a incercat, a practicat un tenis incantator pe alocuri dand impresia ca poate castiga finala, dar a fost tradat de numeroase greseli nefortate gresind mingi usoare in momente cheie.

Finala US OpenFoto: usopen.org

Pentru finala castigata in aceasta seara, Nadal a primit 2,6 milioane la care s-a adaugat un bonus de 1 milion pentru ca s-a clasat primul in US Open Series.

Rafael Nadal a ajuns astfel la al 10-lea trofeu castigat in acest an, la al 13-lea turneu de Grand Slam castigat si la 22 de victorii consecutive pe hard. Spaniolul are 22 de victorii directe din 37 de confruntari cu Djokovic.

UPDATE Nadal serveste pentru meci 6-1 si victorie pentru spaniol

UPDATE: Nadal mai reuseste un break si se duce la un pas de victorie 5-1

UPDATE Djokovic face tot mai multe greseli nefortate si scorul este 4-1

UPDATE: Nadal reuseste breakul la inceputul setului 4 si conduce cu 2-0. S-a facut 3-0. Nole este la serviciu. Este 3-1

UPDATE: Nadal face break-ul la 5-4 si castiga setul 3

Rafael Nadal (Spania) si Novak Djokovic (Serbia) au terminat invingatori semifinalele disputate simbata. Nadal (nr. 2 ATP) a trecut in trei seturi de Richard Gasquet (Franta, 9 ATP), in timp ce Djokovic a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l invinge pe elvetianul Stanislas Wawrinka (10 ATP).

Scorul semifinalelor:

Nadal - Gasquet: 6-4, 7-6, 6-2

Djokovic - Wawrinka: 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4