Victor Piturca a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre meciul cu Turcia, selectionerul fiind de parere ca nationala Romaniei are un usor avantaj inainte de disputa cu formatia pregatita de Fatih Terim. "Avem un usor avantaj, pentru ca noua ne ajunge si un egal si atunci nu vom risca precum o fac turcii" - Victor Piturca.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Vof fi schimbari fata de meciul cu Ungaria

"Vor exista schimbari în primul "11" fata de meciul cu Ungaria. Sper sa luam cele mai bune decizii in sensul asta. E esential ca jucatorii care intra in teren sa poata lupta pentru cel putin un rezultat de egalitate" - Victor Piturca.

"Turcii au sanse mici de calfiicare"

Turcii au sanse mici de calificare, dar pentru ei este meciul decisiv care va lamuri situatia lor. stim ca echipa Turciei are jucatori de calitate, care pot face diferenta. Acum sunt condusi de un antrenor exceptional cum este Terim, iar în aceste conditii meciul va fi extrem de dificil pentru noi. Sper sa rezolvam meciul in favoarea noastra, la fel cum am facut-o cu Ungaria si sa facem un pas urias catre baraj" - Victor Piturca.

Bourceanu, singura absenta

"Lotul nostru este in regula cu exceptia lui Bourceanu, care a acumulat doua cartonase galbene. Sper ca maine seara (n.r. marti), la ora jocului, sa fie la cel mai inalt nivel psihic si fizic pentru a castiga meciul. Sunt la fel de concentrati, chiar daca exista o oarecare stare de oboseala, dar vor trece peste ea total pana la ora jocului. Suta la suta va fi un meci mai greu decat cel cu Ungaria. Turcia era favorita certa la inceputul preliminariilor pentru ocuparea locului 2, dar a avut un recul in aceasta perioada si a pierdut puncte importante" - Victor Piturca.

"Terim este capabil sa faca minuni"

"Terim poate face minuni in orice moment. Probabil exista un gram de adevar in informatiile cu acele accidentari, dar nu cred ca vor fi probleme majore cu ei la ora meciului. In comparatie cu noi, Terim are de unde alege. Deocamdata noi ocupam locul 2, Turcia a avut un parcurs dezastruos, sansele lor de calificare la baraj sunt foarte-foarte mici, chiar daca ar castiga cu noi. Asta o stiu toti, si Fatih Terim si jucatorii. Prin ceea ce a aratat Romania, a invins si la Istanbul, suntem favoriti sa mergem la baraj. E satisfactia suprema sa te califici la un turneu final de Campionat Mondial sau European. Unii nu o sa se mai intalneasca cu asemenea sansa sa joace la un Mondial" - Victor Piturca.

Selectionerul indeamna la prudenta

"Avem un usor avantaj, pentru ca noua ne ajunge si un egal si atunci nu vom risca precum o fac turcii. De fapt, ei risca mereu, pentru ca acesta este jocul lor, unul literalmente ofensiv", a conchis Victor Piturca.

Grupa D, clasament:

1 Olanda 19 puncte

2 Romania 13

3 Ungaria 11

4 Turcia 10

5 Estonia 7

6 Andorra 0.

Se vor disputa pe 10 septembrie:

Romania - Turcia (21:00)

Andorra - Olanda (21:30)

Ungaria - Estonia (21:30).