Un incident intre suporterii maghiari sositi vineri dimineata, la Bucuresti, in Gara de Nord si un roman care le-a fluturat ostentativ un steag tricolor, dupa ce acestia au coborat din tren, a fost aplanat de catre fortele de ordine, informeaza Mediafax.

In jurul orei 8.00, un grup de aproximativ 300 de suporteri unguri au ajuns in Gara de Nord, unde au inceput sa cante si sa scandeze lozinci de sustinere a adversarei Romaniei din preliminariile CM 2014.

Un tanar aflat in zona a inceput sa fluture ostentativ in fata maghiarilor un drapel de mari dimensiuni al Romaniei, moment in care suporterii unguri au inceput sa huiduie si au intentionat sa-l agreseze fizic. Incidentul a fost aplanat de catre jandarmii aflati in zona, suporterul roman fiind indepartat.

Suporterii maghiari au fost condusi de catre jandarmi in Centrul Vechi, unde li se vor alatura alti o mie de fani care urmeaza sa ajunga in cursul zilei de vineri la Bucuresti cu o garnitura de tren formata din 13 vagoane. Ceilalti suporteri maghiari, pana la 2900, cati sunt asteptati la Bucuresti, vor face deplasarea cu un avion si cu autoturisme proprii si microbuze.

"Facem un apel la suporterii romani sa se abtina de la scandari si manifestari rasiste sau xenofobe sau de natura sa incite fanii maghiari, pentru a evite posibile conflicte. Trebuie sa doverdim ca suntem civilizati" - Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, pentru Mediafax.

Grupa D, se disputa vineri:

Romania - Ungaria (21:00)

Turcia - Andorra (21:00)

Estonia - Olanda (21:30).

Grupa D, clasament:

1 Olanda 18 puncte

2 Ungaria 11

3 Romania 10

4 Turcia 7

5 Estonia 6

6 Andorra 0.