​Romania are nevoie de un succes in fata Ungariei pentru a urca pe locul doi in Grupa D (preliminarii Campionatul Mondial de Fotbal din 2014). "Victoria ne mentine in calculele calificarii", a declarat Victor Piturca, in timp ce Sandor Egervari a precizat ca a venit la Bucuresti pentru a castiga. Meciul Romania vs Ungaria va fi in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:00.

Suporteri ai Romaniei pe Arena NationalaFoto: HotNews / Dan Popescu

Romania vs Ungaria: Istoria confruntarilor directe - Ungurii nu ne-au mai batut din 1981

FOTOGALERIE Suporteri unguri in Bucuresti

Romania - Ungaria: Reguli de acces in stadion - 1000 de jandarmi vor asigura ordine

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Maxim - Marica. Antrenor: Victor Piturca

Ungaria: Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Guzmics, Laczko - Varga, Hajnal - Koman, Bode, Dzsudzsak - Szalai. Antrenor: Sandor Egervari

"Jucatorii sunt constienti de importanta jocului, dar aceasta presiune nu trebuie sa apese pe umerii lor in momentul in care intra pe teren. Trebuie sa muncesti, sa lupti, dar este foarte important cum joci, cand ai mingea in posesie, ce probleme pui adversarului. La un asemenea meci trebuie sa joci si cu placere si cu bucuria ca esti in teren, ca joci pentru Romania. Ei cu gandul asta trebuie sa intre pe teren. Le spun jucatorilor mei ca in momentul in care intra pe teren sa fie si caini si rai, dar si in acelasi timp sa fie si gentlemeni cand au mingea, sa joace de o asemenea maniera incat sa-si surclaseze adversarul, cu imaginatie, din una-doua atingeri si atunci totul va fi in regula" - Victor Piturca, selectioner Romania.

"Vreau sa amintesc ca meciul de la Budapesta a fost fair-play, jucatorii s-au remarcat foarte mult, cred ca a fost unul dintre cele mai bune din ultimele decenii si sper ca jucatorii sa se respecte si la Bucuresti si sa treaca peste tensiunile din tribune. Suntem intr-un progres vizibil. Nu ma tem pentru jucatorii mei in meciul cu Romania, desi atmosfera stadionului din Bucuresti este una deosebita. Doar portarul Kiraly a mai jucat impotriva Romaniei, la Bucuresti, intr-un meci oficial" - Sandor Egervari, selectioner Ungaria.

Romania - Ungaria (6 septembrie, ora 21:00)

Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (centru), ajutat de Roberto Diaz Perez Del Palomar (asistent 1), Pau Cebrian Devis (asistent 2) si Carlos Clos Gomez (al patrulea oficial).

Grupa D, se disputa vineri:

Romania - Ungaria (21:00)

Turcia - Andorra (21:00)

Estonia - Olanda (21:30).

Grupa D, clasament:

1 Olanda 18 puncte

2 Ungaria 11

3 Romania 10

4 Turcia 7

5 Estonia 6

6 Andorra 0.