Pep Guardiola a castigat Supercupa Europei, trofeu pe care Bayern Munchen nu-l cucerise niciodata in istorie. La finalul partidei cu Chelsea (castigata la penaltiuri), tehnicianul spaniol i-a dedicat victoria lui Jupp Heynckes, fostul antrenor al bavarezilor. "Este arhitectul si creatorul acestui titlu", a precizat Guardiola facand referire la Jupp Heynckes.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte fericit pentru acest prim trofeu. Bayern are acum toate titlurile din lume si suntem foarte mandri de asta. In primul rand ii multumesc lui Jupp Heynckes pentru ca mi-a oferit oportunitatea de a fi aici. Am ajuns aici datorita muncii sale si acest trofeu ii este dedicat lui. Heynckes este arhitectul si creatorul acestui titlu. A fost o experienta uimitoare" -

Pep Guardiola.

"A fost un meci incredibil, cu prelungiri si lovituri de departajare. A fost o finala incredibila, indiferent de deznodamant. Am castigat si suntem fericiti. A castigat echipa mai buna. Am avut multe ocazii de a inscrie, pentru ca am atacat bine. Chelsea este o adversara dificila, deoarece are multa experienta, cu jucatori ca Petr Cech, Cole, Terry, Ramires si Lampard in componenta. Toti au jucat numeroase finale si sunt fotbalisti experimentati", a conchis Guardiola.

Bayern Munchen - Chelsea 7-6 (dupa loviturile de departajare).