Ordinea publica la meciul Steaua Bucuresti - Legia Varsovia din cadrul playoff-ului pentru grupele Champions League, de pe Arena Nationala din Capitala, va fi asigurata de peste 700 de jandarmi si 90 de camere video, iar politistii vor restrictiona traficul in zona stadionului.

Steaua vs Legia VarsoviaFoto: steauafc.com

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, pentru a evita aglomeratia in jurul punctelor de intrare in stadion suporterii trebuie sa vina incepand cu ora deschiderii portilor de acces.

Accesul spectatorilor pe stadion se va face incepand cu ora 19,15, doar pe baza de bilete si invitatii, potrivit Agerpres.

Totodata, Jandarmeria Capitalei le cere suporterilor sa nu se implice in incidente ce ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice, delimitandu-se de orice forma de violenta verbala sau fizica.

DGJMB le recomanda spectatorilor sa achizitioneze bilete doar prin modalitatile si din punctele stabilite de organizatorul evenimentului si sa nu incurajeze comertul ilegal cu documente de acces.

Casele de bilete din zona stadionului vor ramane deschise si in ziua meciului.

Peste 400 de politisti bucuresteni vor actiona pentru mentinerea ordinii publice si a sigurantei rutiere, asigurand, totodata, accesul auto al riveranilor in zonele in care va fi blocata sau deviata circulatia rutiera.

Miercuri, incepand cu ora 14,00, se va restrictiona circulatia pe bd. Pierre de Coubertin (intre sos. Iancului si intrarea in stadion), str. Vatra Luminoasa (intre sos. Mihai Bravu si bd. Pierre de Coubertin), str. Tony Bulandra (intre str. Vatra Luminoasa si str. Maior Ion Coravu), cu exceptia mijloacelor RATB.

Brigada Rutiera a Capitalei le solicita soferilor sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic, sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, sa nu opreasca ori sa stationeze numai in locurile special amenajate sau cat mai departe de arena sportiva, sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate, sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere, dar si sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de suporteri.

Politistii bucuresteni vor organiza si intensifica actiunile de patrulare in statiile de metrou si in mijloacele de transport in comun si vor lua masuri de prevenire a inselaciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostarilor de persoane, furturilor din posete sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

Totodata, vor accentua activitatile de prevenire si combatere a infractiunilor savarsite cu violenta si a faptelor de natura sa impiedice desfasurarea normala a acestui eveniment.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021.9544.

La randul sau, Primaria Sectorului 2 precizeaza ca va monitoriza cu 90 de camere video amplasate in principalele intersectii rutiere din zona toate arterele de circulatie pe care se vor deplasa spectatorii catre Arena Nationala, potrivit Agerpres.

Pentru asigurarea unor conditii de maxima siguranta pentru cetatenii care locuiesc in imediata vecinatate a stadionului, dar si pentru buna desfasurare a evenimentului sportiv, cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate strazile de afluire si defluire a celor circa 55.000 de spectatori, se vor urmari respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni si conducatorii auto impuse special in perioada meciului, dirijarea traficului rutier si comportamentul suporterilor inainte si dupa terminarea partidei.

La finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate fluxurile de suporteri care vor pleca de pe stadion atat de camerele video, cat si de patrulele auto si pedestre ale Politiei Locale a Primariei Sectorului 2 pentru a se interveni de urgenta in caz de tulburari ale ordinii publice.

Politia Locala a Primariei Sectorului 2 va fi in alerta cu toate efectivele sale si este pregatita sa faca fata misiunilor pe care le are, astfel incat bucurestenii si suporterii sa fie in siguranta.

De asemenea, comercializarea bauturilor alcoolice in zona National Arena va fi interzisa miercuri, intre orele 17,00 - 24,00 pentru desfasurarea in siguranta a meciului.