Fostul portar al nationalei Romaniei de fotbal, Bogdan Stelea a fost numit antrenor principal al reprezentativei de tineret Under 21, anunta Federatia Romana de Fotbal. Numirea lui Stelea vine dupa ce fostul selectioner U-21, Emil Sandoi, a anuntat luni ca si-a reziliat contractul cu FRF pe cale amiabila, desi in ultima perioada a fost criticat pentru prestatiile slabe ale echipei nationale de tineret. Pe langa numirea lui Stelea la nationala U-21, Costel Galca a fost numit principal la nationala Under 17.

Bogdan Stelea, antrenor la nationala U-21Foto: Agerpres

"Bogdan Stelea ii urmeaza lui Emil Sandoi in calitate de antrenor principal al reprezentativei de tineret Under 21. Constantin Galca e noul antrenor al echipei nationale Under 17 (jucatori nascuti in 1997), in timp ce Ion Dumitru a fost confirmat la carma nationalei Under 18 (jucatori nascuti in 1996)", a anuntat marti FRF.

Numirea lui Stelea vine dupa ce fostul selectioner U-21, Emil Sandoi, a anuntat luni ca si-a reziliat contractul cu FRF pe cale amiabila.

''Din motive exclusiv personale am solicitat rezilierea pe cale amiabila a contractului meu de antrenor principal al echipei nationale de tineret a Romaniei. A fost o decizie grea, pentru ca las in urma sapte sezoane competitionale care mi-au imbogatit experienta personala si cea profesionala. Luasem hotararea cu mai multe zile in urma, numai ca azi, 19 august 2013, au fost definitivate discutiile in acest sens cu presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu'', a afirmat Sandoi, citat de site-ul oficial al FRF.

Sandoi s-a declarat ''bucuros si mandru'' ca in anii in care a fost antrenorul principal al nationalei de tineret a dus echipa pana pe locul 10, la un moment dat, in clasamentul UEFA al nationalelor Under 21. Reprezentativa noastra se afla actualmente pe locul 11 al acestei ierarhii, care cuprinde cele 53 de federatii nationale afiliate la UEFA.

Cu toate acestea, ultimele rezultate inregistrate de nationala U-21 sub carma lui Sandoi nu au fost dintre cele mai fericite si au atras critici puternice in presa sportiva.

In ultimul meci cu Sandoi pe banca tehnica, selectionata U-21 a Romaniei a fost invinsa intr-un amical de reprezentativa similara a Ciprului cu scorul de 2-0 (1-0), pe 13 august, pe stadionul ''ACS Berceni'', noteaza Agerpres.

In meciul de debut in preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21, editia 2013-2015, Romania a remizat pe 7 iunie in Insulele Feroe, scor 2-2. Romania va juca urmatorul meci pe 10 septembrie, cu Muntenegru, in deplasare. Din Grupa a 6-a preliminara mai fac parte Germania si Irlanda.