Formatia poloneza Legia Varsovia va fi sustinuta la partida cu Steaua, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, de aproximativ 2.000 de suporteri, o parte dintre ei participand in mod frecvent la acte de huliganism, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Steaua vs Legia VarsoviaFoto: steauafc.com

"Organizatorul meciului a pus la dispozitia suporterilor polonezi un numar de 2.000 de vouchere, care vor fi preschimbate la stadion. Deci, ne asteptam ca la aceasta partida sa asiste aproximativ 2.000 de fani polonezi, care vor face deplasarea la Bucuresti cu microbuze, autoturisme personale si cu un avion", a spus Enache.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a precizat faptul ca vor fi luate masuri speciale pentru a preintampina eventuale incidente, o parte dintre suporterii echipei poloneze fiind cunoscuta pentru acte de huliganism.

"Marti, vor sosi la Bucuresti cinci politisti de la Politia Metropolitana poloneza, care ne vor ajuta pe toata durata sederii suporterilor polonezi la Bucuresti.

Am fost informati ca o parte dintre acesti fani sunt protagonistii unor frecvente acte de dezordine, fapte de huliganism si ca obisnuiesc sa organizeze lupte de strada cu suporterii adversi. De aceea se impune o serie de masuri pentru prevenirea oricarui tip de incident, se va efectua un filtru la intrarea in Capitala, pe Autostrada A1, suporterii vor fi controlati, verificati iar pe durata sederii la Bucuresti vor patrula jandarmi in zona Centrului Istoric al Capitalei.

Avand in vedere ca e un meci cu grad ridicat de risc, suporterii polonezi vor fi supravegheati permanent", a mai afirmat Georgian Enache.

Partida tur din cadrul play-off-ului Ligii Campionilor, dintre Steaua si Legia Varsovia, se va disputa miercuri, de la 21.45, pe Arena Nationala.

Incidente la meciul cu Rapid din 2011

Ultima prezenta a fanilor echipei Legia Varsovia la Bucuresti a fost in octombrie 2011, la meciul cu Rapid din Liga Europa, disputat tot pe Arena Nationala, cand s-au produs incidente intre suporterii polonezi si fortele de ordine.

La 20 octombrie 2011, fanii polonezi au parasit peluza Nord a Arenei Nationale, cu aproximativ 15 minute inainte de debutul partidei Rapid - Legia Varsovia si nu au revenit pe scaune nici dupa ce a inceput meciul, protestand astfel deoarece fortele de ordine nu au permis accesul tuturor suporterilor.

La pauza, dupa ce li s-au alaturat si ultimii fani controlati de agentii de paza, polonezii au intrat pe Arena Nationala. La scurt timp, ei au inceput sa arunce cu obiecte inspre sectoarele ocupate de suporterii rapidisti si au aprins o fumigena.

Mai multe incidente in care au fost implicati fani polonezi au avut loc inaintea partidei dintre cele doua echipe.

Astfel, trei suporteri ai echipei Legia Varsovia au fost retinuti la intrarea pe Arena Nationala, dupa ce asupra lor s-a descoperit canabis si marijuana. Suporterii aveau ascunse drogurile in lenjeria intima si au fost descoperiti la controlul corporal efectuat inainte de intrarea pe stadion.

Un alt suporter polonez, minor, aflat sub influenta drogurilor, a fost dus la o ambulanta, pentru a primi ingrijiri.

Un alt incident s-a petrecut tot la intrarea fanilor polonezi pe stadion. Fortele care asigura ordinea au dorit sa verifice un banner apartinand polonezilor, moment in care s-a produs o incaierare, unul dintre suporteri lovind un agent de paza. Acesta din urma a primit ingrijiri medicale. Suporterul respectiv a fost identificat si a fost retinut de jandarmi.

In cursul zilei in care a avut loc partida, zece polonezi si un roman au ajuns la politie, in urma unor incidente petrecute in Centrul Vechi din Bucuresti si a unei actiuni organizate pe autostrada A1.