Dupa ce LPF si FRF s-au acuzat reciproc pentru scandalul "barajului" de mentinere in Liga 1, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat un raspuns in cursul zilei de marti. "In mod normal, ar fi trebuit sa fie un campionat cu 17 echipe in Liga 1", a declarat Marco Balmelli, arbitrul unic al cazului la Laussane, pentru Fanatik.

TASFoto: tas-cas.org

"In mod normal, ar fi trebuit sa fie un campionat cu 17 echipe in Liga 1. Dar insusi Comitetul Executiv al FRF a decis, pe 6 iulie, ca sezonul 2013/2014 al Ligii 1 sa fie format din 18 echipe, asa cum stabilisera si in anii precedenti.

Iar intrebarea a fost cine va ocupa al 18-lea loc? In trecut, atunci cand o echipa din primele doua divizii din Romania nu primea licenta de Liga 1, intotdeauna locul acelui club a fost ocupat fie de cea mai bine clasata retrogradata cu licenta, daca echipa nelicentiata e din Liga 1, fie de cea mai bine clasata echipa, cu licenta, din Liga a II-a, daca echipa promovata nelicentiata era din Liga a 2-a. Acelasi principiu a fost stabilit de FRF pe 6 iulie.

De asemenea, niciodata in anii precedenti, unui club fara licenta nu i s-a dat dreptul de a juca in prima liga. Chiar nu inteleg care e problema lor", a spus Marco Balmelli pentru Fanatik.

Citesti si

Dumitru Dragomir a gasit vinovatii pentru retrogradarea Rapidului: "TAS si FRF au gresit grav, LPF nu are nicio implicare"

Mircea Sandu se apara: "Eu am fost impotriva barajului, am spus de la inceput ca vreau 17 echipe in Liga 1"