​Tito Vilanova a sustinut, marti, o conferinta de presa, iar pe langa subiecte legate de viitorul Barcelonei, antrenorul a vorbit si despre relatia cu Josep Guardiola. "Pep m-a surprins, credeam ca imi este prieten. Nu m-a vizitat cat am stat doua luni la New York, aveam nevoie de sustinerea lui", a precizat Vilanova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre Guardiola

"Guardiola m-a surprins, credeam ca imi este prieten. Nu m-a vizitat cat am fost in recuperare la New York. Este prietenul meu si asteptam mai mult de la el. L-as fi vrut aproape, aveam nevoie de incurajari. El a fost cel care m-a convins sa preiau echipa dupa ce el a plecat. Alaturi de el am trait cele mai frumoase momente din fotbal" - Tito Vilanova.

Despre Thiago Silva

"Am spus de la inceput ca mi-l doresc, dar daca nu va veni vom merge mai departe si fara el. Mai sunt si alti fundasi pe lista, vom vedea ce va fi in urmatoarea perioada" - Tito Vilanova.

Despre Neymar

"Sunt foarte fericit ca a ales sa vina la Barcelona. Este un jucator cu un potential extraordinar. Sa fim optimisti, sunt sigur ca el si Messi se vor completa pe teren. Daca Neymar s-ar fi transferat la o alta echipa, s-ar fi spus ca Barcelona a ratat un jucator incredibil. Acum, dupa ce a venit la noi, se vorbeste ca nu se va intelege cu Messi" - Tito Vilanova.

Despre Cesc Fabregas

"Este normal sa il doreasca echipele mari din Europa, este un fotbalist de clasa. Am discutat cu el si m-a asigurat ca vrea sa ramana la Barcelona. Suntem competitivi cu jucatori precum Xavi, Cesc si Sergi Roberto. Sunt calm din acest punct de vedere" - Tito Vilanova.

In urma cu doar cateva zile, Josep Guardiola l-a atacat pe Tito Vilanova, despre care a spus ca nu va sti cum sa ii folosesca in aceeasi echipa pe Lionel Messi si pe Neymar.

Josep Guardiola si Tito Vilanova au lucrat impreuna la FC Barcelona timp de patru ani (intre 2008 si 2012), perioada in care catalanii au dominat fotbalul mondial.