Dupa disputarea primului tur preliminar al Europa League, cele trei echipe romanesti si-au aflat adversarii din turul urmator, cel mai cunoscut dintre ei fiind Omonia Nicosia care va intalni Astra Giurgiu. Pandurii va intalni echipa estoniana Levadia, in timp ce Petrolul va juca impotriva feroezilor de la Vikingur. Meciurile se vor desfasura pe 18 si 25 iulie.

Astra Giurgiu, care in primul tur a eliminat echipa slovena Domzale, intalneste Omonia Nicosia, echipa cipriota cu cele mai multe prezente in cupele europene 37 de editii. In sezonul 2009-10 Omonia a intalnit Fc vaslui care a eliminat-o cu (2-0, 1-1). Omonia nu a ajuns niciodata in grupele Europa League.

Petrolul are cel mai usor adversar, echipa Vikingur din Insulele Feroe. Echipa nord europeana este la a treia participare in cupele europene, in primele doua luand 17 goluri fara sa inscrie vreunul, in patru meciuri. In editia curenta a eliminat in primul tur echipa Inter Turku (Finlanda).

Pandurii Targu Jiu va intalni in turul al doilea pe Levadia Tallinn, una dintre echipele cele mai titrate din Estonia, cu 10 prezente in ultimii 11 ani de cupe europene. Nu a ajuns in faza grupelor, insa acum sapte ani a eliminat formatia olandeza Twente, fiind apoi invinsa de Newcastle. In editia curenta e a trecut de Bala Town din Tara Galilor.