UEFA este asteptata sa anunte incepand de luni daca Steaua va fi admisa in noul sezon al Ligii Campionilor. Situatia gruparii ros-albastre a fost judecata vineri, 21 iunie, de Comisia de Disciplina a forului european.

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Steaua dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Valiza", care l-a condamnat pe finantatorul Gigi Becali la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in acte.

Forul european a precizat, la 10 iunie, ca acest caz este analizat in 21 iunie si ca un verdict va fi dat in saptamana care incepe la 24 iunie.

Daca si instanta de la Nyon va ajunge la concluzia ca tentativa de premiere facuta de Becali in 2008 reprezinta un act de coruptie, Steaua risca sa fie exclusa din editia viitoare a principalei competitii europene de cluburi, Liga Campionilor, unde ar trebui sa participe in calitate de campioana a Romaniei.

Potrivit presedintelui FRF, Mircea Sandu, UEFA s-a adresat clubului Steaua, cerandu-i lamuriri in privinta cazului "Valiza". Sandu a spus ca Steaua l-a angajat pe avocatul Gianpaolo Monteneri, specializat in legislatie sportiva, pentru a se apara la Comisia de Control si Disciplina.

"Din cate stiu si eu de la Steaua, au angajat un avocat, pe Gianpaolo Monteneri, care sa le faca dosarul de aparare. Au luat o decizie buna in acest sens, pentru ca Monteneri are experienta in acest sens, in fata instantelor internationale. Sper sa aiba castig de cauza. In opinia mea exista o balanta de 50-50 la suta. Cam asa apreciez eu la ora actuala, fara sa dau prea multa incredere. Nu am nicio influenta acolo si nu conteaza nici prietenia mea cu Platini. Nu are nicio legatura cu acest caz", a declarat Sandu, pentru Mediafax.