Justitia spaniola l-a inculpat si convocat pe 17 septembrie pe starul Barcelonei, fotbalistul argentinian Lionel Messi, suspectat, alaturi de tatal sau, de frauda fiscala, a anuntat joi un purtator de cuvant al parchetului provincial din Barcelona, citat de AFP.

Lionel Messi este acuzat de o frauda fiscala de patru milioane de euro.

Aceasta convocare urmeaza procedurii demarate in 12 iunie de divizia financiara a parchetului din Barcelona impotriva lui Messi si a tatalui sau, Jorge Horacio Messi, in fata tribunalului din Gava, oras aflat in apropiere de Barcelona, in nord-estul Spaniei, unde traieste jucatorul.

"Judecatorul a acceptat astazi sa dea urmare acestei plangeri si l-a convocat pe Messi si pe tatal sau in 17 septembrie", a declarat Jose Miguel Company, purtatorul de cuvant al parchetului provincial.

"In prezent sunt inculpati", a adaugat acesta.

Parchetul a explicat in plangerea sa ca ii suspecteaza pe cei doi barbati de "trei delicte prezumtive impotriva fiscului (...) legat de impozitele pentru veniturile exercitiilor 2007, 2008 si 2009" in valoare de 1,06 milioane, 1,58 milioane si 1,53 milioane euro.