Chelsea l-a prezentat oficial, luni, pe Jose Mourinho. "Nu mai sunt The Special One, acum sunt The Happy One. Incepe o noua era pentru mine. Am putine puncte slabe si le voi indrepta", a declarat Jose Mourinho, in cadrul unei conferinte de presa.

Jose MourinhoFoto: chelseafc.com

Despre noul nume

"Daca mai sunt The Special One? Acum sunt The Happy One. Sunt aceeasi persoana, cu aceeasi mentalitate si acelasi suflet, chiar daca au trecut noua ani de la prima mea venire al Londra. Sunt fericit. Este pentru prima data cand ma intorc la o echipa pe care deja o iubeam. Nu a fost o decizie usoara. stiu ca asteptarile sunt mari la aceasta formatie" - Jose Mourinho, citat de Digisport.

Despre prima plecare de la Chelsea

"Cand am plecat de la Chelsea s-a spus ca am fost demis. Nu e adevarat. A fost o despartire amiabila. Apoi am plecat la Inter si la Real, unde am facut performante si am stabilit un record in istoria fotbalului spaniol. Eu si Abramovich avem aceeasi viziune asupra fotbalului. Sunt bucuros ca m-am intors. Doi ani la Inter si trei la Madrid sunt multi in aceasta profesie. Cand am inceput meseria asta, in 2000, credeam ca le stiu pe toate. Apoi mi-am dat seama ca nu stiu nimic si am continuat sa invat. Experientele mele in Italia si Spania au fost fantastice. La 50 de ani consider ca inca sunt un antrenor tanar. Este inceputul unei noi ere pentru mine" - Jose Mourinho.

Despre retragerea lui Sir Alex Ferguson

"Aveam nevoie de o familie speciala si acum o am. Experienta m-a invatat ceva important in viata. Vreau sa muncesc si sa demonstrez ca merit sa fiu aici multi ani. Sunt aceeasi persoana de acum noua ani, diferenta e ca acum voi ma cunoasteti. Imi pare rau ca ma intorc si Sir Alex nu mai este antrenor aici. David Moyes avea nevoie sa fie protejat de club pentru a-si putea face treaba. Mi-era dor de Premier League. In Spania doar doua echipe puteau castiga campionatul, aici liga e mai deschisa" - Jose Mourinho.

Chelsea trebuie sa castige trofee

"Chelsea trebuie sa se concentreze la toate competitiile în care joaca. Toate sunt importante. Dupa atatea sezoane consecutive in Champions League, am invatat ca poti sa castigi competitia chiar daca echipa ta nu e in cel mai bun moment. Acum, Champions League nu poate fi o obsesie pentru mine. Nici pentru Chelsea. Trebuie sa fim acolo, sa luptam pentru trofeu si intr-o zi va veni. Vom incerca mai intai sa devenim cea mai buna echipa din Premier League, dar cred ca alte cinci echipe vor acelasi lucru" - Jose Mourinho.

"Vom fi campioni"

"In 2004, cand am venit eu, Arsenal era cea mai buna echipa, castigand in acel an campionatul. Acum situatia e diferita. United e campioana, City a castigat titlul sezonul trecut... Cand am sosit eu, City nu putea castiga campionatul. Acum mai sunt Arsenal, Tottenham, Liverpool... O luam usor, pas cu pas. Mai intai, sa fim intre primele patru. Apoi, intre primele trei. Iar apoi, campioni"- Jose Mourinho.

Despre transferuri - Vor fi doar doua

"Nu vorbesc despre slabiciunile mele in fata inamicului, pentru ca inamicul meu va citi ziarul dimineata. Incerc sa-mi ascund punctele slabe, oricum am putine si pe care le voi indrepta. Trebuie sa lucrez cu jucatorii, inclusiv cu cei pe care ii cunosteam deja. Trebuie sa fac din nou cunostinta cu ei. Ceilalti? I-am vazut la televizor de multe ori in ultimii doi ani, dar nu ii voi cunoaste decat atunci cand voi lucra cu ei. Nu o sa-i cer lui Abramovich mari investitii. Vreau sa lucrez cu echipa asta pe care o am si sa dau fiecaruia sansa lui. Cateva transferuri sunt normale, dar nu vor fi multe: maxim doua", a conchis Jose Mourinho.