Gigi Becali a fost condamnat, marti, la 3 ani de inchisoare pentru dare de mita si pentru fals in inscrisuri in dosarul "Valiza". Din punct de vedere al regulamentelor romanesti, Steaua nu risca nimic dupa aceasta decizie, insa lucrurile nu stau la fel la nivel european: UEFA ar putea deschide, dupa modelul Fenerbahce, o ancheta in urma careia campioana Romaniei ar putea fi exclusa din cupele europene.

Participarea in cupele europene depinde de UEFAFoto: HotNews / Dan Popescu

Citeste aici toate detaliile din "Dosarul Valiza".

Steaua, fara probleme in Romania

"Din punct de vedere al regulamentelor sportive romanesti, Steaua nu pateste nimic. Ca sa fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz incheiat. A fost judecat o data. Dupa vechiul regulament cazul a ramas la comisiile Ligii sa se decida dupa ce se termina dosarul penal. Iar in regulamentul vechi, care trebuie sa se aplice, scrie ca au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua in Liga a II-a? Pai Becali nici nu era în acte. A, ca facea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur ca da" - Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Totul depinde de UEFA

"Nu stiu ce verdict va da UEFA In acest caz. Nu am cunostinta cum judeca UEFA"- a completat Dumitru Dragomir.

Exista modelul Fenerbahce

Fenerbahce a fost exclusa din Liga Campionilor de catre UEFA (in urma cu doi ani de zile), dupa ce oficialii gruparii din Istanbul au fost gasiti vinovati de coruptie. Dumitru Dragomir spune insa ca nu vede nicio asemanare intre cele doua cazuri - Gigi Becali nu detinea nicio functie la Steaua in momentul in care a dat 1,7 milioane de euro catre "U" Cluj.

Ce spunea UEFA inainte de decizia ICCJ

"Daca Inalta Curte va decide altfel decat instantele sportive, ne vom afla intr-o situatie asemanatoare cazului Fenerbahce, din punct de vedere al contradictiei dintre solutii. Noi si acum analizam cazul Fener, e un dosar cu mii de file" - Thomas Giordano, ofiterul de presa al UEFA, pentru gsp.ro.

"Dupa sentinta definitiva din civil, asteptam sa vedem daca instantele sportive din Romania redeschid cazul. Vom actiona functie de decizia lor pentru ca Steaua participa in cupele europene", a completat oficialul UEFA.

Astra va instiinta UEFA in cazul Steaua

"Daca Becali va fi condamnat (n.r. declaratia a fost facuta inainte de aflarea deciziei ICCJ), ca niste "buni romani" ce suntem, vom instiinta UEFA de ce s-a petrecut in Cazul Valiza" - Dinu Gheorghe la Digisport.