Editia 2013/2014 a Ligii I de fotbal se va disputa intr-o formula cu minim 15 echipe sau cu maxim 17 echipe, in functie de rezolvarea apelurilor echipelor U Cluj la TAS si respectiv Sageata Navodari la Comisia de licentiere, a declarat presedintele Mircea Sandu, la finalul adunarii generale ordinare a FRF de sambata.

"Atatea echipe cate au obtinut licenta vor ramane in Liga I. Avem 14 echipe, plus 2 care nu au obtinut licenta. Promoveaza cele 4 din Liga a 2-a, daca au licenta. La ora actuala trei au licenta, una nu are, e la apel. Daca obtine, sunt 16. Daca Clujul castiga la TAS, este a 17-a si vor fi 34 de etape cu 8 meciuri pe etapa, deci o echipa nu joaca. Daca U Cluj nu isi castiga dreptul la TAS raman 16 echipe si se joaca 30 de etape. Daca vor fi 15 echipe, se joaca 28 de etape, cu o echipa care sta fiecare etapa. Daca ramaneam sub 15 echipe, trebuia gasit un sistem play-off", a precizat Mircea Sandu, potrivit site-ului Agerpres.

In cazul in care vor fi 16 echipe in Liga I, vor retrograda la final de sezon un numar de 3 echipe, dar nu s-a luat inca o decizie definitiva. "Propunerea noastra, pentru ca nu e inca nimic definitivat, este ca in situatia in care avem 16 echipe, sa cada 3, sa promoveze primele castigatoare de la Liga 2, si una din barajul echipelor de pe locul 2", a explicat seful FRF.

Liga a 2-a va aduna la start 15 echipe in Seria I si 15-16 in Seria a 2-a. ''La ora actuala, chiar daca nu s-a

incheiat procesul de licentiere, prevad o serie de Est cu 15 echipe, destul de puternica, si Vestul cu 15 echipe plus Universitatea Craiova, daca se inscrie in competitie si daca indeplineste conditiile regulamentare'', a spus presedintele FRF.

Conform criteriilor sportive, au retrogradat din prima liga Concordia Chiajna, CS Turnu Severin, CSM Iasi si Gloria Bistrita, in timp ce Rapid Bucuresti si U Cluj nu au obtinut licenta pentru Liga I. Din Liga a 2-a au promovat FC Botosani, ACS Poli Timisoara, Corona Brasov si Sageata Navodari, ultima insa asteptand decizia Comisiei de apel a sistemului de licentiere.