Johan Cruyff, fostul jucator al Barcelonei, a discutat cu presa iberica despre viitorul lui Tito Vilanova (tehnicianul catalanilor) si despre ultimul transfer al campioanei Spaniei - Neymar. "Tito nu are forta de a o conduce pe Barcelona, in timp ce un jucator nu poate sa fie echivalentul unei echipe", a precizat Cruyff.

Tito VilanovaFoto: fcbarcelona.com

"Tito (n.r. Vilanova) nu are forta pentru a o conduce pe Barcelona. Neymar? Un jucator nu poate sa faca cat o echipa. Vilanova nu are nici forta si nici experienta lui Guardiola. Mi se parea normal ca in lunile in care nu a fost alaturi de echipa sa fi fost adus Guardiola sau Rijkaard. Tito are o importanta problema de sanatate, iar acest lucru inseamna ca nu poate sa fie 100% disponibil pentru fotbal", a declarat Johan Cruyff, fost mare jucator al Barcelonei, intr-o interventie la Radio Catalunya.

Tito Vilanova a lipsit, in acest sezon, cateva luni de pe banca tehnica a Barcelonei, antrenorul aflandu-se la New York acolo unde s-a tratat pentru o problema de sanatate.

Pe 21 ianuarie 2013, Tito Vilanova a plecat la New York pentru a incepe un tratament impotriva cancerului la glanda parotida. Pe perioada absentei, Barcelona a fost pregatita de Jordi Roua, secundul sau.