Rapid nu va juca in Liga 1 in viitoarea stagiune fotbalistica, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea de a analiza planul de reorganizare al clubului. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 13 septembrie, ceea ce inseamna ca formatia giulesteana nu va putea juca in Liga 1,informeaza gsp.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tribunalul Bucuresti a stabilit un nou termen pentru data de 13 septembrie 2013. Instanta a motivat ca nu poate aproba planul de reorganizare pana nu se solutioneaza creantele jucatorilor Surdu, Rui Duarte, Burca, Codrea si Bozovic.

In aceste conditii, clubul de pe "Valentin Stanescu" nu poate primi licenta pentru sezonul viitor din Liga 1.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos, conform Mediafax.

Rapid Bucuresti a castigat de trei ori titlul de campioana a Romaniei. In plus, giulestenii au cucerit si 13 Cupe ale Romaniei. Formatia a fost fondata in 1923, iar in al doilea esalon a fost de cinci ori, ultima data in 1989-1990.