Benfica si Chelsea se lupta pentru trofeul Europa League, intr-o finala care se va desfasura pe "Amsterdam ArenA". In drumul pana la ultimul act, londonezii au trecut de Steaua in "optimi". Meciul va fi in direct pe Protv, Digisport 1 si Dolcesport 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipe probabile:

Benfica (4-2-3-1): Arthur - Andre Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo - Matic, Perez - Salvio, Lima, Gaitan - Cardozo. Antrenor: Jorge Jesus

Chelsea (4-2-3-1): Cech - Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, A. Cole - Luiz, Ramires - Oscar, Mata, Moses - Torres. Antrenor: Antrenor: Rafael Benitez

Arbitru: Bjorn Kuipers, ajutat de Sander van Roekel si Erwin Zeinstra (toti din Olanda).

"Este cel mai important meci din cariera mea. Daca stam sa comparam pedrigree-ul european al celor doua echipe, clar Chelsea este favorita, dar o finala ramane o finala si Benfica va aborda intr-un mod diferit acest joc" - Jorge Jesus, antrenor Benfica.

"Daca vom ridica trofeul deasupra capului, voi fi foarte mandru, pentru ca am muncit din greu. Meritul ar fi al jucatorilor, pentru ca ei pleaca in fiecare zi de la antrenament stiind ca au dat tot ce aveau mai bun. Planuim acest meci de doua saptamani, trebuie sa ne descurcam in ciuda oboselii, a accidentarilor si a suspendarilor" - Rafa Benitez, antrenor Chelsea.

Benfica vs Chelsea in Europa League:

Goluri marcate: 14-15

Faze de gol: 41-51

Cornere: 35-48

Off-side: 13-11

Faulturi comise: 104-70

Cartonase galbene: 21-14

Cartonase rosii: 0-0.

Ultima intalnire: Champions League (2011-2012). Chelsea s-a impus cu 1-0 si 2-1 in sferturile de finala.

Castigatoarea Europa League va incasa 5 milioane de euro din partea UEFA.