David Moyes, managerul echipei Everton, a fost numit oficial succesorul lui sir Alex Ferguson pe banca Manchester United, a anuntat clubul. Moyes va prelua functia pe 1 iulie si are un contract pe sase ani.

David MoyesFoto: Captura video

Moyes va prelua functia pe 1 iulie si are un contract pe sase ani.

"Este o mare onoare sa mi se propuna sa fiu urmatorul manager. Sunt incantat ca Sir Alex a considerat ca este bine sa ma recomande pe mine pentru acest post. Am un mare respect pentru tot ceea a facut si pentru club. Stiu cat de greu va fi sa fii succesorul celui mai bun manager din istorie, insa oportunitatea de a managerui Manchester United nu este ceva care apare prea des si astept cu nerabdare sa preiau postul sezonul urmator," a spus Moyes.

"Cand am discutat candidatii cu calitatile potrivite, am cazut de acord unanim asupra lui David Moyes. David este un barbat cu integrtiate, cu o puternica etica a muncii. Ii admir munca de multi ani si l-am abordat chiar din 1998 pentru a discuta pozitia de asistent aici. Era un tanar la inceputul carierei si de atunci a facut o treaba grozava la Everton. Nu este nicio indoiala ca are toate calitatile pe care le dorim de la un manager la acest club" - Sir Alex Ferguson, citat de The Guardian.

In cursul zilei de joi, David Moyes a anuntat ca paraseste clubul Everton la sfarsitul sezonului si si-a exprimat dorinta de a antrena Manchester United, scrie Reuters.

Moyes, care a stat 11 ani la Everton, s-a intalnit cu presedintele clubului, Bill Kenwright, si si-a exprimat dorinta de a merge la Manchester United", a scris Eveton pe site-ul sau.

"Presedintele dorese sa ii multumeasca public lui David pentru importanta contributie pe care a avut-o la Everton de la venirea din martie 2002. A fost un manager extraordinar", a mai spus clubul.

Moyes mai ramane pe banca Everton la ultimele doua meciuri din Premier League, impotrva West Ham United si Chelsea.

Moyes nu are un palmares impresionant, reusind sa ajunga o singura data cu Everton in Champions League, fara a reusi insa sa atinga faza grupelor.