La Nyon s-au tras la sorti partidele din semifinalele Champions League, iar Bayern va intalni Barcelona, in timp ce Real Madrid va reintalni Dortmund. Meciurile tur se vor disputa pe 23 si 24 aprilie, returul, pe 30 aprilie si 1 mai.

Cele patru semifinaliste au impreuna 18 trofee de campioane ale Europei: Real Madrid (9), Barcelona (4), Bayern (4) si Dortmund (1).

Iata semifinalele:

Bayern - Barcelona

Dortmund - Real Madrid

Finala se joaca pe 25 mai, la Londra.

Barcelona a mai intalnit de sase ori Bayern in cupele europene, dar a castigat numai un meci, doua s-au terminat la egalitate, iar trei au fost castigate de germani.

Real Madrid a jucat de sase ori cu Dortmund, castigand doua meciuri, pierzand unul si remizand trei. Totusi, Borussia a avut un sezon excelent, iar in grupe a intalnit Real Madrid, castigand in Germania cu 2-1 si realizand un 2-2 in deplasare.

Borussia Dortmund este pentru a ptra oara in semifinale competitiei, insa ultima oara a ajuns acum 15 ani cand a eliminat-o Real Madrid. In acest sezon germanii au avut un parcurs excelent si nu au pierdut niciun meci din 10, castigand sase si remizand de patru ori. Golgheterul echipei este Robert Lewandowski (6 goluri).

FC Barcelona este pentru a 14-a oara in semifinalele C1, anul trecut fiind eliminata de Chelsea. In sezonul acesta echipa a pierdut doua din zece meciuri in Champions League, iar Lionel Messi este golgheterul (8 goluri).

Bayern München este pentru a 15-a oara in istoria sa in aceasta faza a Cupei Campionilor unde anul trecut a eliminat Real Madrid, fiind apoi invinsa in finala, de Chelsea. Cea mai titrata echipa germana a castigat sapte din cele 10 meciuri jucate in sezonul acesta de CL si a pierdut doua. Golgheterul este Thomas Muller (5 goluri).

Real Madrid este pentru a 24-a oara in semifinalele CL, in editia trecuta pierzand la penalty-uri in fata lui Bayern. Real a castigat cinci dintre cele 10 meciuri jucate in acest sezon si a pierdut doua, iar cel mai important marcator a fost Cristiano Ronaldo (11).