Fotbalistul echipei FC Barcelona, Eric Abidal, a revenit pe teren intr-un meci oficial, sambata seara, in partida cu Real Mallorca, incheiata scor 5-0, la 406 zile de cand a evoluat ultima data intr-un astfel de joc, informeaza site-ul oficial al clubului catalan, potrivit Mediafax.

Eric Abidal din nou pe terenFoto: Captura video

"Eric Abidal are inima de luptator. In aceasta sambata, 6 aprilie 2013, internationalul francez a revenit in competitie dupa o indelungata recuperare dupa un transplant. Abidal si-a implinit visul de a reveni pe teren, la partida FC Barcelona - Real Mallorca. Francezul a intrat in locul lui Gerard Pique si a jucat ultimele 20 de minute ale partidei. Au trecut 406 zile de cand jucatorul evoluase ultima data intr-un meci oficial. Ultima sa partida cu FC Barcelona data din 26 februarie 2012, un meci cu Atletico Madrid, iar cateva zile mai tarziu, in 29 februarie, el jucase intr-un amical Franta - Germania", se arata pe site-ul gruparii spaniole.

Potrivit AFP, Abidal a fost aplaudat de public si ovationat in minutul 70, cand a intrat in joc. La finalul partidei, el a aparut in fata camerelor de luat vederi cu un tricou cu un mesaj de multumire pentru varul sau, care i-a donat o parte din ficat.

"Este un moment special pentru mine. Ii multumesc inainte de toate varului meu, deoarece fara ajutorul lui nu as fi fost aici astazi. Se poate sa fiu un exemplu pentru cei care lupta cu ce am luptat eu, dar fara vointa mea. Insa daca pot sa ii ajut pe acei oameni, o voi face fara sa ezit" , a declarat Eric Abidal.

Lumea sportului a fost incantata de revenirea lui Abidal, iar pe retelele de socializare au fost postate numeroase mesaje de felicitare adresate francezului. "Ce bucurie, revenirea lui Abidal pe teren", a notat pe Twitter fotbalistul echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao.

Golurile formatiei FC Barcelona in partida de sambata au fost marcate doar de doi jucatori: Fabregas - '20, '37, '46 si Sanchez - '22, '39.

Operat initial la 10 aprilie 2011 pentru inlaturarea unei tumori la ficat, Abidal a fost supus in aprilie 2012 unui transplant de ficat. La sfarsitul lunii decembrie, jucatorul a revenit la antrenamente. El a mai petrecut apoi cateva zile in spital pentru noi investigatii, iar la inceputul lunii februarie a inceput din nou sa se antreneze. La 21 februarie, medicii echipei catalane l-au declarat apt de joc.

Francezul a jucat, la 19 martie, intr-un meci amical pentru echipa a doua a FC Barcelona, care a intalnit gruparea franceza Istres.