Comisia Europeana investigheaza modul in care Real Madrid a primit ajutoare de la statul spaniol, informeaza "The Independent". Formatia de pe "Santiago Bernabeu" ar fi beneficiat de complicitatea Primariei Madrid in legatura cu castigarea unor terenuri aflate in apropierea arenei galacticilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

In 1996, Primaria Madrid a donat catre Real Madrid mai multe terenuri, pentru a plati o datorie catre clubul de fotbal. Acestea aveau in 1998 o valoare de 421.000 de euro.

In 2011, terenurile respective au fost reevaluate la 22.7 milioane de euro. Primaria a decis sa recupereze parcelele respective, dand la schimb catre Real Madrid alte terenuri. Intamplator sau nu, respectivele terenuri sunt cele de care clubul condus de Florentino Perez are nevoie pentru a mari capacitatea stadionului "Santiago Bernabeu" si pentru a construi un hotel si centre comerciale.

Conform "The Independent", Primaria Madridului a recurs la aceastra reevaluare pentru a putea sa-i ofere Realului respectivele terenuri aflate in vecinatatea arenei "Santiago Bernabeu".

Conform articolului 87 din Tratatul Comunitatii Europene, acest lucru reprezinta insa un ajutor ilegal al Statului catre Real Madrid.

Normele UEFA interzic cluburilor de fotbal sa primeasca ajutoare statale, informeaza Digisport. Clubul Real Madrid a raspuns acuzelor, campioana Spaniei precizand ca a beneficiat de acelasi tratament de care s-ar fi bucurat orice alta companie din Spania. Ancheta Comisiei Europene in cazul Real Madrid se afla intr-o faza preliminara.