Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, ca selectionerul Victor Piturca ar fi trebuit sa-si ceara scuze "in fata tarii" dupa infrangerea, cu scorul de 0-4, inregistrata de nationala Romaniei, la Amsterdam, in meciul cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

Intrebat la sediul MTS, unde seful ligii a participat la o dezbatere pe teme de sport, daca Piturca ar fi trebuit sa-si ceara scuze in locul presedintelui FRF, Mircea Sandu, Dragomir a raspuns: "Categoric, Piturca trebuia sa-si ceara scuze si nu in fata suporterilor, ci in fata tarii", transmite Mediafax.

Presdintele LPF sustine ca nu intentioneaza sa ceara demiterea antrenorului echipei nationale, care trebuie lasat sa incheie actuala campanie de calificare. Insa daca reprezentativa Romaniei rateaza prezenta in barajul pentru Cupa Mondiala, "trebuie luate masuri cu cei care au raspuns de aceasta calificare", considera Dragomir.

"Eu nu cer demiterea lui Piturca, ar fi o tampenie din partea mea. Inseamna ca nu as fi profesionist. Trebuie sa-si duca aceasta campanie la bun sfarsit. Numai ca un semnal de alarma trebuia tras. El trebuie sa-si gaseasca fundasi laterali in forma, un mijlocas si un atacant valorosi. Ne trebuie multe ca sa ajungem la baraj. Daca nu ne calificam, atunci trebuie luate masuri cu cei care au raspuns de aceasta calificare", a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir, care indeplineste si functia de prim-vicepresedinte al FRF, este sigur ca Piturca va prezenta in Comitetul Executv al federatiei un raport dupa cele doua meciuri disputate de echipa nationala in ultima saptamana, in preliminariile Cupei Mondiale.

"Nu se poate sa nu asculti de nimeni. Eu nu vreau sa-mi ceara Piturca sfatul, dar nu veau sa cadem in derizoriu. Adica, atunci cand Comitetul Executiv cere o informare pentru a o da publicitatii, mi se pare o mare nesimtire sa vii cu o pagina in care sa enumeri meciurile jucate. Adica toata populatia Romaniei si noi din Comitetul Executiv suntem niste tampiti? Acum sigur va prezenta Piturca un raport, in urma interventiei mele de la acel Comitet Executiv. Usor-usor, intram in normalitate. Nu ma mai astept la o foaie acum, pentru ca acum nu-l mai iarta presa", a mai spus Dragomir.