Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, i-a propus joi premierului Victor Ponta, prezent la conferinta "Sportul romanesc - momentul zero", sa fie infiintate centre pentru copii si juniori, mai ales pentru sporturile de echipa, iar ulterior 25-30% din suma obtinuta din transferul sportivilor sa revina Guvernului, transmite Agerpres.

Seful LPF i-a sugerat premierului sa fie infiintate macar 50 de centre de copii si juniori iar Guvernul sa finanteze scoli de fotbal sau diverse alte sporturi de echipa, din punctul de vedere al terenului, medicamentatiei, echipamentului si in ceea ce priveste salariile antrenorilor.

"Daca nu veti fi pe plus, sa imi luati toata averea", a spus Dumitru Dragomir.

"Putem sa va luam intai averea?" a intrebat premierul in gluma.

Victor Ponta a precizat ca o astfel de propunere trebuie inclusa intr-un pachet legislativ mai amplu.

"Si nu doar pentru fotbal, ci pentru 10-15 sporturi cu traditie in Romania", a adaugat premierul.

Primul-ministru Victor Ponta i-a indemnat pe cei prezenti la conferinta sa urgenteze elaborarea unui pachet legislativ pentru sustinerea sportului romanesc, reamintind ca au existat promisiuni pentru pregatirea acestei strategii inca de acum un an.

"V-am spus ca nu pot eu sa fac pachetul legislativ privind promovarea sportului care sa includa o strategie a noastra pe urmatorii 15-20 de ani. Sunt suficient de informat despre sport ca sa stiu ca orice bani si orice strategie o incepi in 2013 va incepe sa dea roade poate prin 2023. Sunt foarte constient de acest lucru, dar haideti sa o incepem odata! Haideti, veniti cu pachetul legislativ, nu cand vine ministrul de Finante, ca o sa va spuna ca nu se poate. Eu va spun ca se poate, dar veniti cu acel pachet legislativ, cu tot ceea ce tine de piata muncii, de regimul sponsorizarilor, tot ceea ce poate sa ajute sportul sa se dezvolte pe termen mediu si lung", a spus premierul, la dezbaterea de la Ministerul Tineretului si Sportului.