​Mircea Lucescu a ales sa ramana la Sahtior cel putin inca doi ani de zile, tehnicianul semnand o prelungire a intelegerii cu liderul din Ucraina. "E stabilitate aici, am o relatie de prietenie cu presedintele. Nu m-am gandit niciodata ca voi sta atat", a declarat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu si Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

"Nu au fost speculatii, au fost chiar insistente. Cred ca nu era momentul. Eu asteptam momentul ca presedintele meu sa aiba o discutie cu mine. In momentul in care mi-a spus ca vrea ca eu sa continui aici am acceptat fara nicio discutie, negociere. E o prelungire normala a contractului. E o stabilitate aici, o echipa bine alcatuita, cu perspective. Si cu o relatie cu presedintele despre care pot spune dupa atatia ani ca este de prietenie. Toate acestea m-au determinat sa continui. Eu in general ma leg de oameni si de situatii, din punctul asta de vedere sunt mai conservator. Nu m-am gandit niciodata ca voi sta atat de mult. E normal sa am un sentiment de mandrie cand vad ce era in 2004 si ce e acum" - Mircea Lucescu (Dolcesport).

"Eu cred ca echipa mai poate sa creasca. Nu ma incanta ideea de a merge la o echipa si sa fiu un pion pentru cei care au cu adevarat putere. Prefer sa construiesc. Nu poti lasa nimic in urma ta daca stai un an de zile si cumperi zece jucatori. Atunci cand construiesti ceva ai o altfel de satisfactie. Jucatorii tineri vor fi intotdeauna pasiunea mea, pentru ca ai o satisfactie deosebita cand reusesti sa le transmiti lor acea dorinta de a se entuziasma, de a-si dori performanta. Sa-i vezi cum cresc de la an la an. Jucatorii au nevoie de un educator pentru asta. Sunt convins ca echipa are forta sa consolideze perfomantele la nivelul grupelor Ligii Campionilor", a conchis Mircea Lucescu.

Antrenorul roman s-a aflat, conform presei din Italia si Franta, pe lista celor de la Inter Milano si PSG.

Sosit la Sahtior in vara anului 2004, Mircea Lucescu a castigat alaturi de formatia de pe "Donbass" sase titluri de campion al Ucrainei, patru Cupe ale Ucrainei si patru Supercupe. De asemenea, Sahtior a castigat Cupa UEFA in 2009 (a invins in finala pe Werber Bremen).

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a pregatit echipele Corvinul, nationala Romaniei, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggina, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk.