Dupa o prestatie jalnica la Budapesta, tricolorii sunt datori sa faca un meci mare impotriva Olandei, pe "Amsterdam ArenA". "Impotriva noastra se castiga greu, suntem o echipa de temut", a precizat Victor Piturca inainte de disputa de marti. Meciul Olanda vs Romania va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:30.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Avem nevoie de jucatori odihniti, care sa poata alerga 90 de minute. Nu m-am decis insa in privinta formulei de start. Chiar daca n-ar fi marcat la Budapesta, ma gandeam oricum la Chipciu pentru a incepe cu el la Amsterdam.

Multi binevoitori spuneau in tara inaintea meciului de la Budapesta ca va fi simplu sa-i batem, vrajeli din astea, dar uite ca la acest nivel lucrurile nu stau asa. E foarte greu sa iei puncte in fata oricarui adversar.

Totusi, Romania a pierdut foarte putine jocuri in ultimul timp, suntem de temut. Putem sa obtinem rezultate bune cu orice echipa valoroasa din lume. Probabil ne-ar avantaja un egal la Turcia - Ungaria sau o victorie pentru turci, dar in primul rand conteaza ceea ce facem noi", a declarat Victor Piturca.

"Romania are un sistem de joc asemanator oarecum cu cel al Estoniei, dar are jucatori cu calitati individuale mai bune. Asa ca ma astept sa atace mai mult decat a facut-o Estonia, sa creeze spatii mai multe pentru ofensiva noastra, sa avem mai multa libertate de exprimare. Echipa Romaniei este un adversar dificil, ma astept la un alt meci greu" - Louis Van Gaal, selectioner Olanda.

Echipe probabile:

Olanda: Vermeer - Janmaat, De Vrij, Martins I., Blind - Guzman, Strootman, Van der Vaart - Lens, Van Persie, Robben. Antrenor: Louis Van Gaal

Romania: Tatarusanu - Luchin, Gardos, Chiriches, Rat - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Chipciu, Maxim - Stancu. Antrenor: Victor Piturca.

Arbitru: Mark Clattenburg, ajutat de Simon Beck si Stephen Child (toti din Anglia)

Romania, meciuri disputate in Olanda:

Olanda - Romania 2-1 (2 decembrie 1970, partida amicala)

Olanda - Romania 0-0 (5 iunie 1974, partida amicala)

Olanda - Romania 2-0 (1 iunie 1988, partida amicala)

Olanda - Romania 2-1 (27 mai 2000, partida amicala)

Olanda - Romania 2-0 (4 iunie 2005, preliminarii CM)

Olanda - Romania 0-0 (24 martie 2007, preliminarii CE).

* Olanda nu a mai pierdut pe propriul teren in preliminariile unui turneu final din anul 2000, in fata Portugaliei.

Se vor juca marti:

Estonia - Andorra (19:00)

Turcia - Ungaria (20:30)

Olanda - Romania (21:30)

Clasament:

1 Olanda 15 puncte

2 Ungaria 10 (7-5)

3 Romania 10 (6-4)

4 Turcia 6

5 Estonia 3

6 Andorra 0.