Mircea Lucescu a pus capat speculatiilor in legatura cu viitorul sau fotbalistic, tehnicianul roman prelungindu-si cu doi ani intelegerea cu Sahtior Donetk, informeaza site-ul oficial al gruparii din Ucraina.

Mircea Lucescu si Rinat AhmetovFoto: shakhtar.com

In varsta de 67 de ani, Mircea Lucescu s-a inteles cu Rinat Ahmetov (patronul lui Sahtior), dupa o discutie de cateva ore.

"Cand am discutat despre contract, nu s-a vorbit si despre bani, pentru ca ei nu sunt importanti nici pentru mine si nici pentru Mister (n.r. Mircea Lucescu). M-a interesat un singur lucru important - aceasta echipa a ajuns la maximum sau sau poate face inca un pas in fata? Lucescu mi-a spus ca ii iubeste pe jucatori, pe fani, dar si pe asistentii sai. Sunt convins ca putem sa fim uniti, iar impreuna sa realizam performante. Noul contract cu Mircea Lucescu este pe doi ani" - Rinat Ahmetov, finantatorul echipei Sahtior Donetk.

Antrenorul roman s-a aflat, conform presei din Italia si Franta, pe lista celor de la Inter Milano si PSG.

Sosit la Sahtior in vara anului 2004, Mircea Lucescu a castigat alaturi de formatia de pe "Donbass" sase titluri de campion al Ucrainei, patru Cupe ale Ucrainei si patru Supercupe. De asemenea, Sahtior a castigat Cupa UEFA in 2009 (a invins in finala pe Werber Bremen).

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a pregatit echipele Corvinul, nationala Romaniei, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggina, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas si Sahtior Donetk.