Intr-o grupa de calificare in care Olanda nu pare a avea rival (preliminarii Cupa Mondiala de Fotbal din 2014), Ungaria si Romania se lupta pentru pozitia a doua, cea care duce la baraj. Meciul de pe "Ferenc Puskas" se va disputa fara spectatori, pe un gazon care se prezinta in conditii jalnice. Meciul Ungaria vs Romania se va juca la ora 21:30, urmand sa fie in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Este un meci extrem de important, atat pentru Romania, cat si pentru Ungaria. Ne dorim un rezultat pe masura. Din pacate, nu se va disputa sub auspicii foarte bune, pentru ca nu sunt nici spectatori. Personal, nu sunt e acord cu lucrul asta. Timpul ne pune si el probleme, terenul e foarte greu si probabil ca spectacolul va lipsi. Nu asta conteaza, ci faptul ca vrem sa cucerim punctele puse in joc. Trebuie sa ne adaptam.

Nu ne intereseaza ce se intampla in jurul meciului. E doar un joc de fotbal si ne intereseaza doar sa castigam. Steagul ars la Cluj nu are nicio legatura cu meciul echipei nationale, am inteles ca ar fi fost o disputa intre fanii de la CFR si cei de la Rapid. Am inteles ca Federatia si-a cerut scuze in acest sens" - Victor Piturca, selectioner Romania.

"Va fi greu fara spectatori pentru ambele formatii, chiar daca va fi un duel intre doua echipe foarte bune. Ma simt capabil sa evoluez 90 de minute, trebuie sa muncim, sa alergam mult, pentru ca Ungaria este o echipa cu gabarit impresionant, cu forta fizica si trebuie sa fim la acelasi nivel cu ei. Ma cunoaste toata lumea, dar nu varsta joaca fotbal, ci important este cum te simti. Mi-as dori sa am o prestatie foarte buna, ca echipa noastra sa castige, mai ales ca este important pentru clasamentul grupei" - Adrian Mutu.

Stadion "Ferenc Puskas", ora 21:30, TVR1 direct.

Echipe:

Ungaria: Kiraly - Vanczak, Korcsmar, Liptak, Kadar - Pinter - Hajnal, Koman, Szabics, Dzsudzsak - Szalai (4-1-4-1)

Romania: Tatarusanu - Stefan Radu, Chiriches, Goian, Tamas - Pintilii, Bourceanu - Bogdan Stancu, Grozav, Torje - Mutu (4-2-3-1).

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

Asistenti: Jan-Hendrik Salver si Mike Peckel (ambii Germania)

* Primul meci dintre cele doua nationale s-a disputat in 1936, la Bucuresti. Ungaria s-a impus cu 2-1.

* Romania a castigat de patru ori in fata Ungariei de-a lungul timpului.

* Ungaria a invins Romania cu 9-0 in 1948, aceasta fiind cea mai mare diferenta de scor inregistrata.

* Ungaria a castigat de 11 ori in fata tricolorilor, in timp ce 5 partide s-au incheiat la egalitate

Se disputa vineri:

Ungaria - Romania (ora 21:30)

Olanda - Estonia (21:30)

Andorra - Turcia (20:15)

Clasament, Grupa D:

1 Olanda 12 puncte

2 Ungaria 9 (10-5)

3 Romania 9 (8-4)

4 Turcia 3

5 Estonia 3

6 Andorra 0.

Ungaria - Romania (22 martie, ora 21:30)

Olanda - Romania (26 martie, ora 21:30).